Seniorke: Dobar ždrijeb Svjetskog prvenstva za “Kraljice šoka“

Hrvatska ženska seniorska reprezentacija saznala je svoje suparnice na 25. Svjetskom prvenstvu koje će se održati u Španjolskoj od 02. – 19. prosinca 2021. Hrvatska je bila nositelj u ždrijebu i na kraju se našla u skupini s drugim predstavnikom Azije te prvim i trećim predstavnikom Južne i Centralne Amerike.

Oglas

Na posljednjem Azijskom prvenstvu, naslov je osvojila Južna Koreja. Drugi je bio Japan i lako je moguće da on bude naš suparnik. Broncu je osvojila Kina, a četvrti je bio Kazahstan. Inače, Azijsko prvenstvo koje će nam dati 6 sudionika za SP u Španjolskoj održava se u Amanu i Jordanu, od 15. – 25. rujna 2021. godine.

Oglas

Što se prvenstva Južne i Centralne Amerike tiče, tu je Brazil neprikosnoven i to je reprezentacija koju treba očekivati u našoj skupini. Iza njega po vrijednosti dolaze Argentina, Paragvaj i Čile. Njihovo prvenstvo koje će dati 3 predstavnika za SP održava se od 05. – 09. listopada u Asuncionu (Paragvaj).

Oglas

Ždrijeb skupina inače je održan je u Castellonu, jednom od četiri španjolska grada koji će biti domaćini prvenstva. To su još Torrevijea, Lleiria i Granollers koji će biti domaćin završnog vikenda.

Hrvatska se nalazila u skupini nositelja i izvučena je gotovo na samom kraju. Prije toga, raspoređene su ekipe iz četvrtog, trećeg i drugog pota, odnosno šešira. Nakon toga je Španjolska kao domaćin imala mogućnost birati u koju će skupinu. I odabrala je skupinu H u kojoj su u tom trenutku bile Austrija, drugi predstavnik Južne Amerike te Azija 6.

Evo svih skupina:
A: Francuska, Crna Gora, Angola, Slovenija
B: Rusija, Srbija, Kamerun, Poljska
C: Norveška, Rumunjska, Azija 3, Azija 4
D: Nizozemska, Švedska, Sj. Amerika i Karibi, Azija 5
E: Njemačka, Mađarska, Češka, Slovačka
F: Danska, Azija 1, Tunis , Kongo
G: HRVATSKA, Azija 2, Južna Amerika 1, Južna Amerika 3
H: Španjolska, Austrija, Južna Amerika 2, Azija 6

Naslov svjetskih prvakinja brani Nizozemska. To je prvo svjetsko prvenstvo s 32 reprezentacije.

Izvor HRS