Seminar trenera po 45.puta: Rukometna elita u Poreču

Već tradicionalno iz godine u godinu, Festival rukometa u svojim raznim segmentima okuplja brojna poznata i priznata imena iz svijeta sporta. S nestrpljenjem se i ove godine očekuje hvalevrijedan Seminar trenera koji će ponovno okupiti rukometnu kremu na jednom mjestu. Takvom tradicijom ne može se pohvaliti gotovo niti jedan rukometni Savez, odnosno seminar u svijetu. Pod službenim nazivom 45. Središnji seminar za trenere HRS-a i za produženje licence EHF PRO, na rasporedu je od 13. do 15. svibnja 2022. godine. Porečka dvorana “Žatika“ tri dana će biti ispunjena s brojnim trenericama i trenerima iz različitih krajeva Lijepe naše, ali i šire. Svi oni, kao i svi prijatelji rukometa diljem kugle zemaljske, imat će jedinstvenu priliku poslušati vrhunske rukometne stručnjake, njihova predavanja i zapažanja.

Oglas

Širok raspon aktualnih i uvijek zanimljivih tema te sam repertoar Seminara trenera gotovo da ne može biti bolji. Od petka do nedjelje, održat će se ukupno 10 predavanja: tri u petak, tri u subotu i četiri završnog dana Seminara, 15. svibnja. Uz predavanja, prigodna priznanja za prošlu godinu dobit će istaknuti članovi Udruge trenera HRS-a, čija ćemo imena saznati upravo na otvaranju Seminara.

Oglas

Imena koja će predavati na Seminaru su dobro poznata javnosti: najtrofejniji hrvatski trener i predsjednik Udruge trenera HRS-a Lino Červar, doktor sportskih znanosti Ranko Rajović, tvorac europskog čuda s “Kraljicama šoka“ – izbornik hrvatske ženske seniorske reprezentacije i trener Lokomotive Zagreb Nenad Šoštarić, zatim svi izbornici hrvatskih muških selekcija: Hrvoje Horvat, Igor Vori, Krešo Ivanković i Ivan Dragić, proslavljeni vratar Vlado Šola, briljantni hrvatski sudac s međunarodnom karijerom Boris Milošević. Bit će u Poreču i fantastičan dvojac Nikola Foretić Tino Pavić, baš kao i Ana Križanac, naša bivša rukometašica koja aktivno radi kao trenerica vratarki u ženskoj juniorskoj reprezentaciji. Vrsnim predavačima pridružit će se još jedan izbornik – ženske mlađe kadetske reprezentacije, Vedran Krkač.

Oglas

Dakle, predavači s povijesnim postignućima za hrvatski sport zaista spadaju u sam vrh europskog rukometa stoga i ne čudi veliko zanimanje za ovogodišnje izdanje Seminara. Raspored predavanja je dostupan ovdje , a livestream svih predavanja iz Poreča bit će dostupan na našem YouTube kanalu. Priključite nam se od 13. do 15. svibnja 2022.!

Izvor