SDUŠ pripomogao s gotovo pola miliona kuna za igralište u Đakovu

Danas je u Đakovu otvoreno malonogometno igralište NK Đakovo Croatia koje je nakon postavljanja podloge od umjetne trave i uređenja prostorija kluba dobilo novo ruho. Obnova ovog malonogometnog igrališta započela je prošle godine, a jedan je od 22 projekta kojeg je Središnji državni ured za šport sufinancirao putem Javnog poziva za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja športskih građevina. Ukupna vrijednost projekta je 998.006,61 kuna, a Središnji državni ured za šport sufinancirao je s iznosom od 484.466,50 kuna.

Oglas

“U ovom mandatu, a sukladno Programu Vlade RH 2016.-2020. osigurano je sufinanciranje ukupno 25 projekata obnove ili izgradnje športskih objekata u ukupnom iznosu većem od 20 milijuna kuna”, rekao je zamjenik državnog tajnika Krešimir Šamija
Današnjem otvaranju novouređenog projekta prisustvovali su zamjenik državnog tajnika Krešimir Šamija, gradonačelnik Đakova Marin Mandarić te predstavnici kluba i izvođača radova.

Oglas

“Iznimno nas veseli što je Đakovo dobilo ovakvo jedno prekrasno igralište, koje će, vjerujem, doprinijeti kako bi se što veći broj djece i mladih bavilo športom. U mandatu ove Vlade, a sukladno Programu Vlade RH 2016.-2020. te ciljevima Nacionalnog programa športa 2019.-2026. osigurano je sufinanciranje ukupno 25 projekata obnove ili izgradnje športskih objekata u ukupnom iznosu većem od 20 milijuna kuna”, rekao je zamjenik državnog tajnika Šamija.

Oglas

“Sretni smo što je u Đakovu realiziran jedan ovakav projekt te sam siguran da će ovako obnovljen privući još veći broj djece iz Đakova i cijele đakovštine. Zahvaljujem Središnjem državnom uredu za šport te svima koji su sudjelovali u realizaciji ovog projekta i vjerujem kako je ovo tek jedan od mnogih koji će biti na ovom području, jer ulaganje u športsku infrastrukturu je izuzetno bitno”, izjavio je gradonačelnik Mandarić.

Obnova malonogometnog igrališta u Đakovu uključivala je uređenje prostorija ispod tribine, izgradnju novog malonogometnog igrališta na podlozi od umjetne trave s ekološki prihvatljivim granulatom te postavljanje šest rasvjetnih stupova s LED reflektorima oko igrališta.

Izvor sdus.gov.hr