/SC Ante Gotovina dobio teren s umjetnom travom DONACIJAMA POMOGLI NK OSIJEK I OBITELJ MARGARETIĆ
Na Bikari niknuo novi teren s umjetnom travom

SC Ante Gotovina dobio teren s umjetnom travom DONACIJAMA POMOGLI NK OSIJEK I OBITELJ MARGARETIĆ

Osijek je dobio još jedan izniman sadržaj. Dogradonačelnica Žana Gamoš obišla je novouređeno pomoćno igralište s umjetnom travom, što se nalazi u sklopu Sportskog centra „Ante Gotovina“ (Bikara) u Osijeku. Investicija je teška 286 tisuća kuna s adaptacijom i uređenjem svlačionica. NK Osijek donirao je 80 tisuća kuna, obitelj Luke i Marice Margaretić iz Australije 10 tisuća australskih dolara, što je nekih četrdeset pet tisuća kuna. Najveći dio su pak,klupska sredstva, a ostatak je namaknut iz redova sponzora. Sve je bilo dobro medijski popraćeno, pored ostalih medija i na sportskom portalu Sportalo.hr

 Uvodnu riječ uzela je dogradonačelnica Žana Gamoš:

Grad Osijek posvećuje i pruža veliku pažnju i podršku našoj sportskoj infrastrukturi u gradu Osijeku i klubovima, a uz to najveća je sreća imati entuzijaste kao što je gospodin Ivković. Entuzijaste u gradu Osijeku, natprosječne Osječane, koji svoju ljubav prema sportu, ljubav prema kvaliteti života u gradu Osijeku, dvadeset četiri sata na dan daju Gradu. Kada imate takvog partnera onda je lako surađivati i lako raditi dobre priče. Inače, grad Osijek, kada je riječ o suradnji s NK Metalac, ove godine nastavlja naše dobre projekte, a to je subvencioniranje troškova zdravstvenih pregleda, putnih troškova za natjecanja, režijskih troškova, subvencije za jednokratne aktivnosti. Vjerujem i želim tako nastaviti i dalje. Velike čestitke i zahvale predsjedniku Bori Ivkoviću. Sretni smo što vas imamo u gradu, rekla je dogradonačelnica.

Na što se nadovezao Boro Ivković , predsjednik NK Metalac:

 Uložili smo 286 tisuća kuna. Od tog iznosa NK Osijek darivao je 80 tisuća kuna, a posebna zahvala ide obitelji Luke i Marice Margaretić iz Australije, koji su donirali 10 tisuća australskih dolara, što je oko 45 tisuća kuna. Klub je uložio 145 -150 tisuća kuna. Sretni smo i zadovoljni, jer djeca svakodnevno dolaze. Imamo u školi nogometa oko 110 djece, a uz pomoć roditelja kupljene su trenirke. Sada su sva djeca koja treniraju u NK Metalcu obučena u klupske boje. Svatko dijete koje dođe u NK Metalac imat će svoju trenirku. S tim pokušavamo poboljšati rad i pridobiti što više djece jer NK Metalac treba Bikari. Jug 2 je jedan od najvećih kvartova u gradu i mislim da Metalac treba Jugu 2 i Osijeku. Zato i ulažemo. Osim dvadesetak novih lopti ulažemo u infrastrukturu uz pomoć grada koji nam je dobar partner i uz pomoć Županijskog nogometnog saveza Osječko-baranjskog na čelu s Antom Vučemilovićem. Pomažu nas svi. Pomažu zato što vide da radimo, da ne radimo ne bi to sve ovako ni bilo. U klubu egzistira 128 djece što registriranih što neregistriranih. Imamo negdje oko 30- ak neregistriranih limača. To su djeca 4 – 5 godina. Ponosni smo, poentirao je Ivković.

Pripremio i uredio za Sportalo.hr : Boris Markuš

Podijeli
  •  
  •  
  •