Savršen rasplet: Plamene ulovile čelnu poziciju!

Danas je odigrano posljednje kolo ženske Premijer lige koje je donijelo najbolji mogući rasplet za požeške košarkašice koje u doigravanje za prvaka ulaze s čelne pozicije koja jamči prednost domaćeg terena i u polufinalu kao i u vjerujemo finalu.

Oglas

Prvi derbi dana odigrale su ekipe Medveščaka i dubrovačke Raguse. Najbolji mogući rasplet za Plamen bila je pobjeda zagrebačke ekipe što se i dogodilo, lakše od očekivanog Medveščak je slavio nad Dubrovkinjama i sebi osigurao drugo mjesto. Nakon toga, na parket su izašla druga dva kandidata za titulu, Trešnjevka i Plamen. Nije to krenulo dobro, Zagrepčanke su krenule izvrsno i stvorile desetak poena prednosti u otvaranju, no vrlo brzo kreće smanjenje zaostatka, do prvog odmora Plamene su bile u minusu za samo dva poena, isto tako i nakon izjednačene druge četvrtine. U trećoj sjajna igra Englmanove ekipe, posebice u obrani koja je funkcionirala poput švicarske ure, Trešnjevka je postigla samo 8 poena i u posljednjih 10 minuta je samo trebalo obraniti prednost. Puno iskusniji Plamen to je uspješno i odradio, na kraju slavio s 9 poena prednosti i na sjajan način najavio sljedeći vikend i završnicu Kupa Ružice Meglaj Rimac u Grabriku.

Oglas

Trešnjevka 2009 – Plamen Požega 62:71 (21:19, 19:19, 8:18, 14:15)

  • Trešnjevka 2009: Brtan -, Majstorović 5, Rodek 5, Žaja 4, Obratov 9, H.Mühl 16, Nejašmić 4, J.Jurič 3, Valčić -, Banović 16, Stabile -, Deidda -. Trener: Dean Nemec
  • Plamen Požega: Ivezić 25, Bošković -, Bunčić -, Bašić 6, L.Benić -, Kešeljević -, Le.Hrmić 3, La.Hrmić 13, M.Berger -, La Mama 19, Podrug 5. Trener: Vladimir Englman
Oglas

– Izuzetno teška utakmica u kojoj je definitivno pobjedila ekipa koja je to više željela, koja se više unijela u to. Stvarno je bilo teško, cure su posebno u drugom dijelu dale sve od sebe, odigrali smo jednu jaku, kvalitetnu obranu iako smo zadnje 3-4 minute ostali bez Podrug izdržali smo i zasluženo dobili. Kroz čitavo ovo prvenstvo smo pokazali da smo ekipa koja pripada u sami vrh lige i kao nagradu za sav trud dobili smo čelnu poziciju u doigravanje za prvaka Hrvatske – za Sportalo je rekao Vladimir Englman, trener Plamena.

Kad je frka zovi Jelenu. Ponovno je najbolja košarkašica Premijer lige bila prava kad je najpotrebnije, 25 poena u ovakvoj utakmici dokaz su klase koja jednostavno ne prolazi. Jasno, pomogle su i ostale, La Mama 19 poena, Lana Hrmić 13, Bašić 6, Podrug 5 i Lea Hrmić 3.. Još kad se vrati Kešeljević, nadamo se što prije.. Dupla kruna ne djeluje nimalo nedostižno!