Saša Šešum proglašen najboljim atletskim trenerom mlađih juniora u Hrvatskoj za 2021. godinu

Izvršni odbor Udruge Hrvatskih atletskih trenera (UHAT) na temelju svoga Pravilnika o izboru i proglašenju najuspješnijih hrvatskih atletskih trenera izabrao je i proglasio najuspješnije atletske trenere za 2021. godinu te atletske djelatnike za izniman doprinos razvoju hrvatske atletike.

Oglas

Među nagrađenima je i trener Slavonija žita Saša Šešum koji je, na razini Hrvatske, najboljim proglašen među trenerima mlađih juniora.

Oglas

U razdoblju od 2015. do 2021. godine, sa svojim atletičarima, Saša Šešum osvojio je 186 medalja u svim dobnim kategorijama na pojedinačnim prvenstvima Hrvatske, postavio 7 novih državnih rekorda, stvorio 16 reprezentativaca Hrvatske te ostvario nekoliko normi za velika međunarodna natjecanja (Europsko prvenstvo za mlađe juniore, Europsko prvenstvo za juniore te Svjetsko prvenstvo za juniore). Njegov atletičar, Dominik Škorjanc, imao je najbolji rezultat u Europi za kadete na 300m prepone u 2019. godini, dok je Mia Wild u jednom trenutku imala čak treći rezultat na svijetu na 60m prepone u uzrastu U18. Vrhunac dosadašnje njegove karijere je osvajanje bronce Dominika Škorjanca (400m prepone) na Europskom prvenstvu za juniore u Tallinnu 2021. godine i postignuto 9. mjesto na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Keniji 2021. godine te tri medalje na Prvenstvu Balkana za juniore – zlato Melani Bosić na 4x100m (državni rekord) te srebro i bronca Dominika Škorjanca na 4x400m i 400m prepone. Podsjetimo se da je Saša Šešum 2019. godine bio proglašen za najboljeg hrvatskog trenera mlađih kadeta.

Oglas

Više informacija i ostale proglašene najuspješnije trenere u 2021. godini možete pronaći u članku HAS-a.