Saša Kolić: Respekt Slavoniji ali želimo u Drugu NL

Nedjelja pred nama donosi prvi čin dvoboja koji ima veliki ulog za pulski Uljanik i požešku Slavoniju, oni će na stadionu u Velikoj s početkom u 20,15 sati krenuti u borbu za Drugu NL.

Uljanik je odradio fantastičnu sezonu i okitio se naslovom prvaka Treće NL Zapad s četiri boda više od prvog i jedinog pravog konkurenta Rovinja kojeg je u izravnom dvoboju svladao u posljednjem prvenstvenom kolu. Pobjedu Uljaniku u derbiju golom je donio Slavoncima dobro poznati Robert Perić Komšić, nekadašnji prvotimac Cibalije, mladić koji je osvojio simpatije svih kada je svojoj majci donirao jetru.

– Mi smo već napravili veliki uspjeh u ovoj sezoni, ali postoji želja i ambicija da se okušamo u Drugoj NL. Koliko je to realno, pokazat će ove dvije utakmice protiv Slavonije. Definitivno očekujemo jakog protivnika, dobili smo dosta informacija, znamo šta nas čeka, ali imamo svoje ambicije, imamo svoj plan. Znamo koliko znači gol u gostima u ovoj situaciji, nismo ekipa koja zna igrati na nulu, dolazimo se nadigravati, tražit ćemo gol u Velikoj. Respekt Slavoniji u svakom slučaju, sve što smo doznali kaže da su jako dobra ekipa, ali mi želimo u Drugu NL – za Sportalo je rekao trener Uljanika Saša Kolić.

Uljanik je svoj uspjeh ove sezone temeljio na čvrstoj obrani, primila je momčad trenera Saše Kolića 21 gol u 26 odigranih utakmica, dok su napadački bili manje učinkoviti. Primjera radi, šestoplasirani Halubjan postigao čak 13 golova više od Puležana. Najbolji strijelac Uljanika je Milivoj Simeunović koji je zabio 15 golova u protekloj sezoni, dok će prijetnja požeškoj defanzivi biti i Benjamin Pajković koji je potpisao sedam golova do sada.

Svakako vrlo bitan je podatak da Uljanik u ove ključne utakmice ulazi bitno svježiji, njihovo prvenstvo završilo je tjedan dana ranije, a uz to je Slavonija i nakon posljednjeg kola imala lakši zadatak osvojiti Županijski nogometni Kup. Pred ljubiteljima nogometa su dvije zanimljive utakmice, po svemu sudeći dva protivnika vrlo slične kvalitete s ponešto različitim načinom igre.