Sandra Perković zauzela četvrto mjesto u olimpijskom finalu bacanja diska

Tokio, 2. kolovoza 2021. – Najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković nije uspjela obraniti olimpijsko zlato u bacanju diska (London 2012. i Rio 2016.) U finalu te discipline na Olimpijskim igrama u Tokiju zauzela je četvrto mjesto.

Oglas

Finale je otvorila s rezultatom 62.53 m što je bio peti rezultat prve serije, u drugoj seriji je pogodila mrežu, a onda je uslijedila pauza zbog jakog pljuska koji se srušio na Olimpijski stadion u Tokiju. Prekid je trajao skoro sat vremena, a Sandra se na bacalište vratila s obećavajućih 65.01 m za pomak na četvrto mjesto. Nažalost, četvrta serija je donijela slab hitac ispod 60 m pa je Sandra napravila prijestup, a niti peta serija nije donijela ništa dobroga, pogodila je mrežu. U posljednjem pokušaju bacila je 63.25, što nije bilo dovoljno za odličje.

Oglas

Zlato je osvojila Amerikanka Valerie Allman sa 68.98 metara već u prvoj seriji, druga je bila Njemica Kristin Pudenz sa 66.86, dok je broncu osvojila Kubanka Yaime Perez sa 65.72 m.

Oglas

– Ljuta sam samo na sebe, nije kriva ni kiša, ni klizavi krug, ni Ahilova tetiva već isključivo samo ja, jer ja sam ta koja drži disk u ruci… Ma bila sam spremna. I onaj peti hitac, odlučila sam pustiti ručnu i onda ga zabijem u mrežu. Samo da je on izašao vani, pa da je otišao na 68 metara izvan segmenta A zadnji, kao da bacam neki kvalifikacijski hitac… A stvarno mi je žao – neutješna je bila Sandra Perković.

Bilo je to Sandrino 13. veliko finale i tek drugo na kojem je ostala bez medalje. Na devet je slavila, a do sada jedino veliko natjecanje na kojem nije osvojila medalju je bilo njezino prvo Svjetsko prvenstvo u Berlinu 2009. godine. Imala je priliku postati prva atletičarka u povijesti koja je na olimpijskim igrama osvojila tri zlatne medalje u jednoj disciplini. Sandra je na OI-ju u Londonu 2012. osvojila zlato sa 69.11 metara, četiri godine kasnije u Rio de Janeiru sa 69.21, dok je u Tokiju nažalost, bila četvrta sa 65.01. (hoo)