Šahovski klub Garešnica nastavlja kvalitetan rad s mladima

Tijekom prošle godine Šahovski klub Garešnica natjecao se u seniorskoj i kadetskoj konkurenciji. Seniorska ekipa u 2. ligi centar završila je na 9. mjestu od 12 ekipa, a za Garešnicu su nastupili Aleksandar Savanović, Antonio Sermek, Marin Mužina, Tomislav Horina, Miroslav Horina, Mihael Kolar i Zdravko Lučić. Aleksandar Savanović je najbolja prva ploča s osvojenih 8,5 bodova u 11 mečeva. Kadetska ekipa je nastupila u 2. ligi centar – C u kojoj je bila 7. od 11 ekipa.

Oglas

U pojedinačnoj konkurenciji Renata Hranilović je postala kadetska prvakinja Republike Hrvatske u kategoriji do 11 godina te je sudjelovala na Europskom prvenstvu održanom u Rumunjskoj na kojem je bila 21. od 75 igračica. Od ostalih aktivnosti klub je sudjelovao na Kupu BBŽ-a, gdje su seniori osvojili 3. mjesto, nabavljena je nova šahovska oprema i organiziran je četverodnevni turnir Garešnica Open 2023. na kojem su nastupila 72 sudionika. Taj je turnir poprimio status međunarodnog turnira jer su na njemu nastupili šahisti iz šest država.

Oglas

– Ove godine planiramo nastaviti natjecanje u seniorskoj i kadetskoj konkurenciji, organizirati turnir Garešnica Open 2024., biti domaćin kruga natjecanja seniorske i kadetske lige, modernizirati šahovsku opremu i nastaviti rad s mladima u klupskoj školi šaha. Trenutno imaju 30 aktivnih članova, a posebno nas veseli što je pola članova mlađi uzrast starosti do 20 godina – rekao je predsjednik kluba Miroslav Horina za službenu stranicu Grada Garešnice.