S livade na državno prvenstvo

Iznimno nam je drago najaviti da će gimnastičari GK „Hrvatski sokol“ Vinkovci Ana Hemetek, Dunja Perica, Patrik Kordić, Marin Pinter i Pavao Očevčić nastupiti na državnom prvenstvu u sportskoj gimnastici, koje se od 20. do 22. studenog 2020. održava u Osijeku. Naši suci Marko Simon i Tomislav Gudek sudit će na natjecanju, a uz natjecatelje će biti trenerica Vukosava Lozanović.

Nakon održana dva kola regionalnog natjecanja bilo je upitno hoće li se nacionalno prvenstvo uopće održati, a sve zbog epidemiološke situacije. Organizator natjecanja, GD „Osijek žito“ dobio je ovih dana zeleno svijetlo od nadležnih institucija za organizaciju ovog trodnevnog natjecanja i uz pridržavanje strogih uputa, nadamo se da će natjecanje proteći u najboljem redu.

 

Nemaju svi natjecatelji, koji su izborili pravo nastupa na ovom natjecanju, jednake uvjete treniranja, ne samo sada u ovoj situaciji, to je potpuno jasno, ali ipak je naš klub jedan od onih koji nemaju svoju dvoranu, nego koriste prostor školske dvorane, u kojoj nam je od ožujka nemoguće trenirati, pa su gimnastičarke, i to samo natjecateljke, trenirale vani na dječjem igralištu, te odradile nekoliko gostujućih treninga u dvorani GK Vukovar. U ovakvoj situaciji nismo niti mogli očekivati sjajne rezultate. Plasman ovih pet gimnastičara na završnicu u Osijeku dokaz je talenta i upornosti naših gimnastičara, kao i njihovih trenera, jer svi skupa ne želimo dozvoliti da nam motivacija i entuzijazam ostanu sakriveni pod maskama.

GK Hrvatski sokol

© Sportalo.hr 2020. | Newsphere by AF themes.