S-design kreirao novi fantastičan dres HNK Mitnica

Nakon našeg Izbora za najljepši grb amaterskog kluba Slavonije i Baranje rodilo se novo prijateljstvo i prekrasna akcija. Naime, poznato je da je stranica S-design pratila u grafičkom smislu ovaj izbor kao i nekolicinu objava za Sportalo. Isto tako ponuđena je nagrada pobjedniku u grafičkom smislu u vrijednosti od 1500kn. Kako se NK Ratar iz Piškorevaca, kao pobjednik ankete, odrekao nagrade, ona je ponuđena svim ostalim polufinalistima: HNK Graševina iz Vetova, ŠN NK Budućnost iz Rešetare, te HNK Mitnica Vukovar.

Nakon određenog vremena S-design se na svoju inicijativu javio posljednjem navedenom klubu i tu započinje cijela priča.  Mitnica po spomenu većini izaziva osjećaj ponosa, hrabrosti i borbe. Samim time što je simbol Vukovara, vodotoranj, smješten u njihovom naselju, do toga da su klub osnovali hrvatski branitelji. Više od 12 godina, otkako je osnovan ovaj klub, svojim akcijama i donacijama šalju prekrasne geste iz Grada Heroja.
Tako se i rodila ideja oko novonastale situacije i prekrasnog dresa. Na inicijativu predsjednika HNK Mitnica Antuna Karaule i njegove uprave, smatrali su da bi bilo dobro osvježiti dres iz 2012.godine. Upravo onaj zbog kojega je većina ljudi čulo za HNK Mitnicu. Nije on bio loš, dapače, prodan je u više od 1000 komada, a čak i neki malonogometaši diljem Lijepe Naše nastupaju u njemu. Samim time, nije se htjelo puno mijenjati na novom dizajnu, nego dodatno osnažiti poruku i sentimentalnost.
Tako je sada hrvatski pleter, koji je i ranije bio, više predočen kao križ na prsima. Kao i vodotoranj, simbol Vukovara i njegove obrane, a ispred njega hrvatski vitez sa štitom u bojama Mitnice. A povrh svega dodan je i tekst “Grad, to smo mi” citat iz eseja Siniše Glavaševića. Na poleđini dresa se nalazi zastavica Hrvatske uz glagoljicu, isto kao i umanjeni vodotoranj. A font slova i brojeva je pomalo ‘iskidan’ kao simbol na godine koje se nikad neće zaboraviti.

“U međuvremenu izrađen je unikatan dres koji je proslijeđen akciji ‘Vratimo Palčiće u Petrovu’ i na aukciji je ponuđena cijena veća od 2000kn. ”

Još jednom, ovaj potez je popraćen s mnogim oduševljenjem i na radost kako kluba tako i autora dresa Ivana Stazića. Dres će uskoro biti u prodaji, a za sve informacije i upite možete se javiti na facebook stranici HNK Mitnica ili na hnkmitnica@gmail.com; a za grafičke usluge, dizajn i sl.,na usluzi Vam stoji S-design.