Rupnik: “Liga je velika nepoznanica, ali bit ćemo sigurno konkurentni”

Još uvijek dominira rad na fizičkoj spremi da kao i do sada budemo jedna od spremnijih momčadi u njoj. Nakon toga slijedi onaj najvažniji dio, uigravanje, tu ćemo sigurno imati dosta posla jer je puno novih igrača. Liga je objektivno velika nepoznanica svima, pa tako i nama, ne znamo što nas čeka, ali s napornim radom i kvalitetom koju sigurno imamo bit ćemo konkurentni, nagađati o kojim je to pozicijama riječ zaista bi bilo neozbiljno iako “ciljamo” zlatnu sredinu – rekao je Davor Rupnik za Sportalo.

Oglas

Puno je promjena u igračkom kadru, otišli su neki od igrača koji su bili asocijacija na Belišće tipa Stanića, Salapića ili Žaje, došli su mladi i ambiciozni, u posljednjem valu Kalanj, Koreac SangHun Seok i Luka Conjar. Bit će posla da se to ukomponira, no Rupnik je nebrojeno puta pokazao da zna posao, uostalom, nije slučajno najtrofejniji trener Istoka sa čak 6 osvajanja 3. HNL.

Oglas

Mi smo sigurno u donjem dijelu po platežnoj moći, ali smo si stvorili reputaciju da stvaramo igrače koji odlaze u veće i jače lige, vjerujem da ćemo to i sada raditi na pravi način jer potencijala u svlačionici sigurno ima. Nažalost ono čega nema dovoljno je kvalitetnih igrača koji su spremni na odricanje u ovom našem bazenu, sada su tu uz nas i Zrinski, Vukovar i Marsonia koji igraju u ovim višim rangovima, uz Osijek, Cibaliju i BSK koji su tu od prije postalo je ipak premalo igrača pa se moramo okretati drugim rješenjima. Ova liga traži maksimalno odricanje, puno rada, posvećivanje i to je za mnoge ipak odluka koju nisu spremni donesti i posvetiti se samo nogometu iako vam iz rukava mogu istresti barem desetak igrača poput Kuzminskog, Petričevića, Ivića, Jakeševića i tako dalje koji bi tu bili odlični bez ikakve dvojbe. Planiramo dovesti još jednog ili dvojicu igrača, radimo na tome da se dodatno osnažimo.

Oglas

Za kraj, puno mladih igrača, dijelom zbog pravilnika, dijelom zbog klupske orijentacije.

Mi jesmo i želimo biti razvojan klub, na taj način želimo i igrati, za gol više, radije 4:3 nego 1:0, ali naravno da to ne ovisi isključivo o nama, vidjet ćemo kako će se ostatak lige postaviti – poručio je Rupnik, ako se pokaže točnim u Belišću će se zaista uživati u novoj sezoni.