Rumunjska bolja od Spli… Hrvatske

Hrvatska ženska nogometna reprezentacija doživjela je u Puli minimalni poraz, od milja se ovu ekipu zove Splitom, a od nje je bolja bila Rumunjska.

HRVATSKA – RUMUNJSKA 0:1 (0:0)
Kvalifikacije za EP 2022., Skupina H.
Stadion Aldo Drosina, Pula.

Sutkinja: E. Augustyn (Poljska)

Strijelci: 0:1 – Ciolacu (53′)

Žuti kartoni: Batea (49′), Balog (51′), Bošnjak (58′), Landeka (87′)

Hrvatska: Bačić, Bukač (88′ Pedić), Horvat, Balog, Dulčić, Slipčević (72′ Kirilenko), Bošnjak, Landeka, Jelenčić, Dujmović (59′ Šabašov), Rudelić. Izbornik: M. Prskalo.

Rumunjska: Paraluta, Sandu, Ficzay, Oprea, Meluta, Bortan (89′ Boros), Ciolacu, Vatafu, Carp, Batea (75′ Marcu), Rus (90+3′ Deca). Izbornik: M. Albon.

Čak deset igračica iz drugoplsarane ekipe 1. HNLŽ dobilo je poziv pod nacionalni stijeg pa se ovaj reprezentativni saziv slobodno može nazvati “šarenim”, a u takvom izdanju teško se moglo i očekivati puno više od poraza na kraju kvalifikacija za Europsko prvenstvo koje Vatrene ponovno neće vidjeti.

Jasno je da su odnosi Saveza i najtrofejnijeg hrvatskog kluba uopće daleko od zadovoljavajuće razine, pitanje je samo kada će u savezu prestati gurati probleme pod tepih o krenuti s promjenama. Što prije shvate da je to jedini ispravan put to će prije stvoriti šansu da ženski nogomet krene u pravom smjeru, jer ovaj trenutni to apsolutno nije.

Kvalifikacije za EP 2022., Skupina H:
1. Belgija 21
2. Švicarska 19
3. Rumunjska 12
4. Hrvatska 7
5. Litva 0