/Rukometna reprezentacija se priprema za EURO
kopljar i duvnjak

Rukometna reprezentacija se priprema za EURO

Izbornik Hrvatske rukometne reprezentacije Željko Babić napravio je popis od 20 igrača među kojima će odabrati 16 onih koji će predstavljati hrvatsku na predstojećem Euru u Poljskoj.

Od Slavonaca u reprezentaciji su samo dvojica, i to dvije najveće zvijezde, kapetan reprezentacije, Požežanin Marko Kopljar te jedan od najboljih rukometaša svijeta Đakovčanin Domagoj Duvnjak. S obzirom na ovako tanak kadar slavonaca pod “našeg” možemo računati i Krešimira Kozinu, rođenog Istrijana koji je rukometno ime stvorio u našičkom Nexe-u, pa je preko austrije stigao do velikog Flensburga. Kako je prava kriza za slavonce, valja istaknuti da je u stručnom stožeru rukometna legenda Venio Losert dvostruki olimpijski pobjednik iz Slavonskog Broda.

Krešimir Kozina
Krešimir Kozina

Marko Kopljar rukomet je počeo igrati u RK Požegi, pa je nastavio u RK Đakovo, RK Medveščak, RK Metković da bi pravu afirmaciju doživio u najuspješnijem RH klubu koji se tada zvao RK Croatia osiguranje Zagreb. Iz Zagreba je kao reprezentativac otišao u ultra bogati PSG, da bi se iz Pariza probio u najveći svjetski rukometni klub – Barcelonu. S obzirom na smjenu generacije, te činjenicu da se izbornik odlučio zahvaliti dugogodišnjem kapetanu Igoru Voriju, izbor za novog kapetana pao je na Marka.

Marko Kopljar
Marko Kopljar

Markov šogor, Domagoj Duvnjak imao je drugačiji rukometni put, on je već kao klinac prepoznat kao izniman talent, pa je u reprezentativnim krugovima bio već sa svojih 14 godina kada ga je prepoznao legendarni Irfan Smajlagić. Domagoj je karijeru započeo u RK Đakovu, gdje je za prvu momčad debitirao već sa 16 godina. Sa 18 prelazi u RK Zagreb gdje vrlo brzo postaje standardni prvotimac, najbolji strijelac lige i standardni reprezentativac pod vodstvom legendarnog Line Ćervara. Veliki talent su jako brzo nanjušili njemački bogataši te 2009. godine za rekordni iznos Domagoj odlazi u HSV, gdje postaje uz Karabatića i Hansena ponajbolji rukometaš svijeta, a 2013. svjetska rukometna organizacija proglasila ga je najboljim!  2014. godine Domagoj iz Hamburga seli u THW Kiel gdje i danas nastupa.

Domagoj Duvnjak
Domagoj Duvnjak

Prema poznatoj pjesmi “Malo nas je al nas ima” složena je ova rukometna reprezentacija, ako se ne dogodi kakva ozljeda dva predstavnika sasvim sigurno imamo, i to jako bitna, pa vjerujemo da će rukometaši na slavonski pogon odraditi odličan turnir i osvojiti medalju.

Hrvatska se nalazi u skupini B sa Norveškom, Islandom i Bjelorusijom, a nakon toga se križaju sa skupinom u kojoj su Francuska, Poljska, Makedonija i Srbija. Euro se odigrava u 5 poljskih gradova Krakowu, Katowicama, Wroclawu, Gdanjsku i Tricityu a traje od 17.01. do 31.01.

Podijeli
  •  
  •  
  •