Rukometašice u 2.HRL Sjever nastavile s natjecanjem nakon zimske pauze

Nakon skoro 2 mjeseca pauze od utakmice, i rukometašice u 2.HRL Sjever su krenule sa svojim prvenstvenim obavezama. Mlada ekipa Vinkovaca je na domaćem terenu ugostila Podravku te su upisale poraz 26:34. Podravka se nalazi pri vrhu prvenstvene ljestvice pa je teško bilo očekivati od Vinkovaca uzimanje bodova u ovom susretu, no pokazale su Vinkovčanke da se neće olako predati protiv favorita. Najbolja kod Vinkovaca je bila Marija Dragojević sa 7 pogodaka, a Podravku su predvodile čak 4 igračice sa 7 pogodaka (Međurečan, Smiljanec, Rumek, Đelekovčan). Ovaj poraz za Vinkovce znači 11.mjesto prvenstvene ljestvice sa 2 boda ispred posljednjeg Bjelovara.

Oglas

Baranja je na domaćem terenu ugostile rukometašice Đurđevca, koje su se pokazale spretnije u ovom susretu te su ostvarile pobjedu 29:36. Đurđevac je bio izraziti favorit u ovom susret, Baranja je pokazala da može stvoriti probleme svojim gošćama, no na kraju pobjeda ipak ide u Đurđevac. U nešto skraćenijem zapisniku kod Baranje, najviše su pokazale Ines Dolić i Jovana Vuković sa 7 pogodaka, a Đurđevac je predvodila Ivana Zirn sa vrhunskih 11 pogodaka. Ovim porazom Baranja se nalazi na 10.mjestu prvenstvene ljestvice sa 3 boda više od Vinkovaca.

Oglas

Brod i Olimpija su odigrali slavonski derbi na početku proljetnog dijela sezone, a bolje su se snašle Brođanke koje upisuju vrijednu pobjedu rezultatom 32:27. U izrazito efikasnom susretu gledao se jako atraktivan rukomet, s mnoštvom lijepih poteza s obje strane, a na kraju su se bolje snašle domaće rukometašice pa tako nova 2 boda i 6.pobjeda ove sezone ostaju u Brodu. Vrlo efikasna je bila Lucija Čondić kod Broda sa 8 golova, dok je Olimpiju predvodila Adela Hodžić sa 7 golova. Ovom pobjedom Brod se nalazi na 6.mjestu prvenstvene ljestvice sa 12 bodova, dok je Olimpija samo bod ispred na 5.mjestu.

Oglas

Rukometašice Osijeka su na domaćem terenu ugostile Bjelovar te vrlo sigurnom pobjedom 32:27 upisuju nova 2 boda na svoj konto. Od početka susreta Osječanke su pokazale autoritet na svojem parketu. Gošće su jedino vodstvo imale na početku (0:1) tako da pobjeda Osijeka u nijednom trenutku nije došla u pitanje, a razlika je konstantno rasla te se zaustavila na 5 golova na kraju susreta. Najbolja kod Osijeka bila je Mia Jozanović sa 8 golova, dok je kod gošći strašnu utakmicu odigrala Nina Pifar, a koja je postigla čak 11 golova. Ovom pobjedom Osijek se nalazi na 7.mjestu sa 11 osvojenih bodova.