/Rukometašice Osijeka pobjedom na Osijek Trophyju najavile početak natjecateljske sezone SLAVLJE OSJEČANKI NA OSIJEK TROPHYJU
žrk osijek

Rukometašice Osijeka pobjedom na Osijek Trophyju najavile početak natjecateljske sezone SLAVLJE OSJEČANKI NA OSIJEK TROPHYJU

Rukometašice Osijeka nakon dramatične završnice i izborenog ostanka u elitnom rangu ženskog rukometa sigurno priželjkuju mirniju sezonu i što bolji plasman u gornjem dijelu ljestvice. Predsjednik Damir Pećušak je tako udario temelj za ono što je glavni cilj i što je svakako ostvarivo već u ovoj natjecateljskoj sezoni, a to je povratak u vrh hrvatskog rukometa.

Dolazak reprezentativke Dore Lacković bio je pravi potez koji je na kraju uz dodatna pojačanja rezultirao izborenim ostankom u ligi. Temelji su se počeli graditi pod palicom Jelene Crnov koja je prepustila mjesto proslavljenom rukometašu Jasminu Mrkonji koji je nastavio rad i podizanje kluba koji definitvno zaslužuje puno bolje od grčevite borbe za ostanak u prvoligaškom društvu.

Da će ovo biti bolja sezona rukometašice Osijeka su nagovjestile osvajanjem Osijek Trophyja u svome Zrinjevcu. Uz Osječanke na turniru su sudjelovale i rukometašice Sesveta, Vrbasa, Krivaje Zavidovići, a uvjerljivo osvajanje naslova potkrijepljeno je i izborom najbolje igračice Dore Lacković.

U vikendu koji je pred nama kreće i službeno natjecanje u kojemu ćemo vidjeti koliko su djevojke Jasmina Mrkonje spremen i željne ispuniti očekivani plasman u gornji dom ljestvice, a u novoj sezoni Prve HRL za bodove će se boriti:

1. RK “1234 VIROVITICA” Virovitica

2. ŽRK “BJELOVAR” Bjelovar

3. RK “DALMATINKA” Ploče

4. ŽRK “DUGO SELO ’55” Dugo Selo

5. ŽRK “KOKA” Varaždin

6. RK “LOKOMOTIVA” Zagreb

7. ŽRK “MURVICA” Crikvenica

8. ŽRK “OSIJEK” Osijek

9. RK “PODRAVKA VEGETA” Koprivnica

10. RK “SESVETE AGROPROTEINKA” Sesvete

11. ŽRK “SINJ” Sinj

12. ŽRK “SPLIT 2010” Split

13. ŽRK “UMAG” Umag

14. ŽRK “ZRINSKI” Čakovec

Nakon odigranih 26 kola I. HRL za žene u sezoni 2019/2020. klubovi poredani na 12.,13. i 14. mjesto u narednoj sezoni nastavljaju natjecanje u II. HRL za žene koja im zemljopisno pripada. Osječanke će u nedjelju na gostovanje u Sinj u prvom kolu i bilo bi lijepo vratiti se s pozitivnim rezultatom kako bi se u startu odmaknule od ovih pozicija koje nude previše stresa te se odmah popnu u gornji dom te odrade jednu lijepu, stabilizirajuću sezonu u vrhu hrvatskog ženskog rukometa.

oooo

Foto FB ŽRK Osijek

Podijeli
  •  
  •  
  •  

Autor:

Petar Čuljak
Petar Čuljak je idejni začetnik Sportala. Bivši prvoligaški nogometaš, dugogodišnji prvotimac pleterničke Slavije, tajnik kluba, trener u Školi nogometa. Trenutno trener NK Kutjevo, člana 3. HNL Istok. Na Sportalu Petar piše o nogometu, rukometu i ostalim sportovima.