/Rukometašice Darde igraju sjajan rukomet na završnici za mlađe kadetkinje OSTALE PREDSTAVNICE NISU USPJELE DOĆI DO BODOVA DRUGOGA DANA NATJECANJA
darda kadetkinje završnica hrs

Rukometašice Darde igraju sjajan rukomet na završnici za mlađe kadetkinje OSTALE PREDSTAVNICE NISU USPJELE DOĆI DO BODOVA DRUGOGA DANA NATJECANJA

Drugi dan u dvorani osnovne škole Marije i Line otvorile su RK Podravka i RK Olimpija. Koprivničanke nisu dopustile protivnicama da im u prvom dijelu zatresu mrežu, a one same u drugo su poluvrijeme ušle s četiri gola prednosti (4:0). U nastavku povećavaju prednost, a Olimpija uspijeva ostvariti seriju 2-0. Ipak, nije bilo dovoljno da ugroze pobjedu Podravke (9:4), koja je i u drugoj jutarnjoj utakmici upisala pobjedu protiv RK-a Rab rezultatom 6:12, nakon što su na poluvremenu imale gol prednosti (2:3). U sljedećem susretu ŽRK Trogir 58 do poluvremena je imao dva gola više od ŽRK-a Trnina (4:2), a iz utakmice izašle su kao pobjednice s jednim golom više nego igračice iz Križa (6:5). Prvo izjednačenje na poluvremenu u jutarnjim susretima dogodilo se u utakmici RK-a Sesvete Agroproteinka i ŽRK-a Split 2010 (5:5), ali pobjedu su na kraju odnijele igračice Sesveta s golom više od Splićanki (8:7). Malo su manjih problema imale s igračicama RK-a ŠR Karlovac u svojoj drugoj jutarnjoj utakmici, u kojoj su na poluvremenu imale četiri gola prednosti, a sa posljednjim zviždukom upisale novu pobjedu rezultatom 1:9. Igračice ŽRK-a Darda nisu imale većih problema protiv ŽRK-a Rudar, te su već na kraju prvog dijela imali popriličnu prednost (11:4) koju su kasnije pretvorili u pobjedu 16:6.

U Stelli Maris prvi su susret odigrale ŽRK Radnik i ŽRK-a Osijek, a prednost na poluvremenu (8:3) i pobjeda na kraju pripala je Križevčankama (15:7), koje su u drugom susretu izvukle egal protiv RK Omišlja i na kraju prvog dijela (5:5), kao i na kraju susreta (8:8). U sljedećem susretu snage su odmjerile RK Lokomotiva i ŽRK Umag. Umažanke tijekom susreta nisu uspjele zastresti mrežu protivnica koje su na poluvremenu imale osam golova više, a pobjedu proslavile rezultatom 13:0. ŽRK Sinj bio je bolji od ŽRK-a Ivankovo (10:3), a na poluvremenu imale su pet golova prednosti (6:1). Ipak, sreća im nije bila naklonjena u susretu protiv ŽRK-a Samobor. Nakon prvog dijela na odmor su otišle s dva gola zaostatka (5:3), a isti nisu uspjele nadoknaditi do kraja susreta. Samoborke su upisale pobjedu 9:6. ŽRK Bjelovar u prvom je poluvremenu protiv ŽRK-a Buje izgradio prednost od pet golova (5:1), a do kraja utakmice protivnicama su dopustile da im još samo jednom zatresu mrežu za pobjedu 9:2.

Popodnevne utakmice u dvorani osnovne škole Marije i Line pobjedom su otvorile igračice RK Lokomotive koje su bile bolje od ŽRK-a Osijek (19:5). Lokosice su već na poluvremenu imale prednost koje Osječanke nisu uspjele stići (10:3). U sljedećoj po redu snage su odmjerili RŠD Bjelovar i ŽRK Ivankovo. Bjelovarčanke su na odmor otišle s četiri gola više (8:4), a u drugom dijelu nisu dopustile protivnicama da im zatresu mrežu i time su osigurali pobjedu 13:4.  Bolje od Ivankova bile su i igračice ŽRK-a Samobor koje su u drugo poluvrijeme ušle s dva gola prednosti (1:3), a utakmicu završile sa šest (3:9). Igračice ŽRK-a Umag u drugo su poluvrijeme ušle s tri gola zaostatka za ŽRK-om Radnik (1:4), a u drugom dijelu obje su ekipe dale jednaki broj golova, što je Križevčankama donijelo i pobjedu (6:9). ŽRK Sinj nije imao većih problema pri ostvarivanju prednosti nad ŽRK-om Buje. Na odmor su otišle s osam golova više (1:9), a do kraja susreta dodale su još četiri za konačnu pobjedu (4:13). ŽRK Osijek u prvom dijelu susreta sa ŽRK-om Omišalj nije uspio upisati nijedan pogodak, a protivnice su s +3 ušle u drugo poluvrijeme. Do samog kraja dodale su četiri puta više golova za pobjedu nad Osječankama rezultatom 3:15.

U Stelli Maris prvi sraz pripao je ŽRK-u Trogir 58 i ŽRK Olimipiji Osijek. Trogiranke su bile bolje već na poluvremenu (6:2), a do kraja utakmice podizale su svoju prednost za konačnu pobjedu 10:5. Osječanke nisu imale ništa više sreće u drugoj popodnevnoj utakmici protiv ŽRK-a Rab. Igračice Raba na odmor su otišle s tri gola prednosti (4:7), a u drugom poluvremenu njihova je obrana bila neprobojna za Osječanke koje nisu uspjele nijednom zatresti mrežu (4:16). U susretu koji je slijedio ŽRK Darda nadigrala je ŽRK Split 2010 rezultatom 13:3. Splićanke su na poluvremenu zaostajale četiri gola (5:1), ali Darda u nastavku nije ostavila mnogo prostora za nove pogotke. Ipak, Splićanke su imale više sreće protiv RŠ-a Karlovac. S pet golova razlike (6:1) ušle su u drugo poluvrijeme, a s posljednjim zviždukom osigurale pobjedu 12:5. RK Podravka upisala je novu pobjedu u utakmici protiv ŽRK-a Trnina (6:11). Tijekom prvog poluvremena izgradile su prednost od tri gola (2:5) kojoj su dodavale nove golove za konačnu pobjedu. U susretu ŽRK-a Rudar i RK-a Sesvete bolje su bile igračice Sesveta, koje su na poluvremenu imale četiri gola prednosti (1:5). Do samog kraja zaključale su vrata Labinjankama, a same su dodale još pet pogodaka za pobjedu 1:10.

Foto HRS

Podijeli
  •  
  •  
  •  

Autor:

Petar Čuljak
Petar Čuljak je idejni začetnik Sportala. Bivši prvoligaški nogometaš, dugogodišnji prvotimac pleterničke Slavije, tajnik kluba, trener u Školi nogometa. Trenutno trener NK Kutjevo, člana 3. HNL Istok. Na Sportalu Petar piše o nogometu, rukometu i ostalim sportovima.