Rukometašice Broda treniraju na otvorenom

Rukometašice Broda prekid prvenstva u Drugoj ligi – sjever dočekale su na 10. mjestu od 12 klubova. U 16 utakmica Brođanke su zabilježile po dvije pobjede i dvije neodlučene tako da se sezona i nastavila ili da nije bila prekinuta vjerojatno bi na kraju završile na istoj poziciji. Treneru Celneru nije toliko žao što je prvenstvo za prvu tzv. seniorsku ekipu poništeno koliko je to loše utjecalo na kadetkinje koje su 2004. godište. One su bile vodeće u Prvoj ligi te su imale velikih ambicija na završnici državnog prvenstva na kojem su trebale biti nositeljice.

Oglas

Za vrijeme stanke od natjecanja i treninga zbog korona krize djevojke trenera Celnera radile su svaka samostalno u svojim domovima. Tko je i kako kvalitetno radio vidjelo se odmah na prvom zajedničkom treningu koji je održan na otvorenom vanjskom igralištu OŠ „Blaž Tadijanović“ u Podvinju.

Oglas

Klub u Ani Vrdoljak ima igračicu koja je stalna članica kadetske reprezentacije Hrvatske i koja ove godine očekuje nastup na Mediteranskim igrama. Njenu kvalitetu prepoznao je poznati njemački proizvođač sportske opreme koji ju je odlučio sponzorirati s opremom.

Oglas

Kadetkinjama Broda do kraja Prve lige ostale su samo dvije utakmice te im je trebala samo jedna pobjeda kako bi potvrdile 1. mjesto i plasman na završnicu Prvenstva Hrvatske. U cijeloj sezoni izgubile su samo jednu utakmicu i to u Koprivnici od Podravke te je prava šteta što im je ova sezona poništena. Zato će popravni imati od slijedećeg novog prvenstva.

Među najmlađim igračicama koje se nalaze na treninzima su Mirna Soldo i Nika Batinić koje su 2006. godište i koje su u ovoj sezoni nastupale za 2004. godište, ali i za svoje. U svom godištu su u natjecanju Prve lige među 20 klubova u trenutku prekida bile su na 9. mjestu.

Ono što je pred rukometašicama Broda ovo ljeto je igranje utakmica na pijesku. U Hrvatskoj postoje državni turniru te bi se na Poloju 28. svibnja trebao otvoriti teren za rukomet na pijesku. Na njemu bi se ovo ljeto trebao održati i turnir koji bi trebao ući u kalendar državnog prvenstva. Osim rukometa na pijesku trener Celner cijelo ljeto radit će s dvojkama koje su 2004. godište i mlađe koje tako neće prestati s radom.

Seniorke koje su u prvoj ekipi s pripremama će početi krajem kolovoza. Odgođen je za ovu godinu Memorijal „Dejan Krtolica“, dok bi od jeseni u natjecanju Prve lige za mlađe uzraste trebale igrati djevojke koje su 2004, 2006. i 2008. godište.

Foto FB ŽRK Brod