Rukometaši RK Nexe donirali financijska sredstva Općoj županijskoj bolnici Našice

U izazovnim vremenima suočeni s pandemijom COVID – 19 i sportaši humanim gestama nastoje dati svoj doprinos u prevladavanju ovih teškoća. Tako su se i rukometaši Rukometnog kluba Nexe dobrovoljno i samoinicijativno, slijedivši primjer svog generalnog sponzora Nexe Grupe koja je donirala 1,5 milijuna kuna zdravstvenim ustanovama u regiji, odrekli dijela svoje plaće te donacijom u novcu u iznosu 10.000 EUR pomogli rad Opće županijske bolnice Našice. Na ovaj način igrači su imali priliku zahvaliti našičkoj bolnici na podršci, očuvanju njihova zdravlja i suočavanja sa sportskim ozljedama tijekom svih godina djelovanja Kluba.

Svi sportski klubovi našli su se u do sada nepoznatoj situaciji privremenog, ali potpunog prekida svih natjecanja kao i ostalih aktivnosti, što je brojne klubove suočilo sa smanjenjem plaća kao posljedicom novonastale situacije. U tom kontekstu u RK Nexe do sada nije bilo smanjenja plaća unatoč ovim izazovnim okolnostima.

Pandemija COVID-19 značajno je promijenila tijek događanja u sportu, no nepromijenjeni su ostali visoki ciljevi RK Nexe za koje je potrebna vrhunska spremnost svih igrača. Upravo stoga, individualni treninzi odrađivali su se tijekom cijelog perioda izolacije, a u skladu s najnovijim mjerama Nacionalnog kriznog stožera započelo se i s treninzima. Prema riječima trenera RK Nexe, Hrvoja Horvata, u ovom trenutku radi se na održavanju funkcionalnih sposobnosti te aerobnom i anaerobnom treningu.

Trener Horvat dodatno je istaknuo kako očekuje raniji početak ljetnih priprema jer duže stanke nose i rizik od ozljeda pa je potrebno promišljeno djelovanje kako bi iz ove specifične situacije svi izašli spremni za nove pobjede.

Izvor Nexe