/Rukometaši prvi promovirali sport mališanima "KRETANJEM DO ZDRAVLJA"
exe djeca

Rukometaši prvi promovirali sport mališanima "KRETANJEM DO ZDRAVLJA"

Rukometni klub Nexe prvi se predstavio mališanima Područne škole Markovac Našički koji od ove godine provode izvannastavne aktivnosti na temu „Kretanjem do zdravlja”. „Ova inicijativa ima za cilj približiti djeci naše osnovne škole sport te ih potaknuti da se što više bave tjelesnom aktivnošću u svoje slobodno vrijeme.” – rekla je Katarina Marks, učiteljica drugog razreda, koja je dočekala rukometaše sa kolegama učiteljima i 28 učenika.

Kao predstavnici prvoligaškog kluba Nexe u školu su stigli Gianfranco Pribetić, Fran Mileta i golman Moreno Car.

„Za mene je ovo velika čast, jer mogu djeci prikazati rukomet kao sport. Moja je želja da ga i oni počnu trenirati, baš kao što sam i ja u njihovim godinama. Jer sport je jedna od najvažnijih stvari u životu, kroz njega se djeca dodatno razvijaju i stječu dobre navike za budućnost.” – rekao je Car.

Početak druženja bio je dosta sramežljiv, no onda su se djeca malo opustila pa su pitanja iskakala na sve strane, koliko su najviše golova zabili na utakmici, od kada treniraju, koliko često imaju treninge i slično. Druženje su završili zajedničkim fotografiranjem i, naravno, autogramima. Ova izvannastavne aktivnosti provodit će se cijelu školsku godinu, a osim rukometaša mališanima će se predstaviti članovi Kickboxing kluba Impact i Taekwondo klub iz Našica, a pedagoginja škole provest će jedan sat aerobika.

Foto Nexe

Podijeli
  •  
  •  
  •  

Autor:

Petar Čuljak
Petar Čuljak je idejni začetnik Sportala. Bivši prvoligaški nogometaš, dugogodišnji prvotimac pleterničke Slavije, tajnik kluba, trener u Školi nogometa. Trenutno trener NK Kutjevo, člana MŽNL. Na Sportalu Petar piše o nogometu, rukometu i ostalim sportovima.