Rukometaši Broda imali smjenu generacije

S učinkom u prvom djelu sezone u natjecanju Druge lige – istok u muškom rukometnom klubu Brod ne mogu biti zadovoljni. Naime, Brođani se među 10 ekipa nalaze na posljednjem mjestu sa svih 10 poraza, dok im dvije pobjede bježi Pakrac, a 3 Orahovica. U vodstvu kluba prije početka prvenstva to su mogli i očekivati budući su se ovo ljeto dogodile velike promjene. Tako su rukometaši Broda dobili novog predsjednika Darka Celnera te je samim time muški klub ušao zajedno s ženskim i RK “Dejan Krtolica” pod istu kapu. Tu je i novi trener Marinko Brkić iz Požege, dok je njegov pomoćnik Ukrajinac Aleksandar Bolučenko koji radi s vratarima u svim kategorijama muškog i ženskog kluba. Klub se posvetio isključivo mladim igračima bez starijih i iskusnijih koji će se razvijati u seniorskoj Drugoj ligi – istok. Stoga i ne čudi plasman na posljednje mjesto nakon 10 odigranih utakmica u prvom dijelu sezone.

Oglas

U ovih 10 odigranih utakmica u Drugoj ligi – istok imali su mladi rukometaši Broda nekoliko jako dobrih utakmica u kojima su mogli na kraju doći i do pobjede. Baš zbog tog iskustva kojeg nemaju izgubili su susrete protiv Pakraca na domaćem terenu s 2 razlike i Petrijevaca s jednim golom prednosti za protivničku momčad. U Orahovici su poraženi s 5 golova, dok su na domaćem terenu od Borova izgubili sa 4 gola, međutim, obje te utakmice u cjelini su dobro odigrali.

Oglas

Prema tome u ekipi trener Marinko Brkić ima 16 do 18 igrača među kojima nitko od njih nema preko 20 godina. Velika većina su od 2006.-og do 2008-og. godišta, dok je Franjo Jurišić među najstarijima s 19 godina. On je ujedno i prvo ime rukometaša Broda te je 3. strijelac lige i u prosjeku postiže preko 7 golova u svakoj utakmici. Vrlo vjerojatno nitko neće ispasti iz lige tako da su Brođani oko toga sigurni. Njima je najvažnije da im mladi igrači stasaju kroz seniorsku Drugu ligu.

Oglas

U drugom dijelu sezone rukometaši Broda imat će jednu utakmice više u gostima, dok će odmah na početku na 2 uzastopna gostovanja. Tako će prvo igrati u Starim Mikanovcima protiv Ivana, a nakon toga u Pakracu kod istoimene domaće ekipe. Nastavak na drugoligaškom istoku mlada momčad Marinka Brkića očekuje 17. veljače.

JOSIP ŠEBALJ