Rukomet na pijesku: Određene skupine Europskog prvenstva

Devedeset i devet dana prije početka EHF Beach Handball EURO 2021 koji će se održati u Varni, Bugarska, od 13. – 18. srpnja ove godine, Europska rukometna federacija odredila je skupine tog natjecanja. Ukupno 19 muških i 18 ženskih reprezentacija, borit će se na vrućem pijesku Varne za naslov europskog prvaka, a skupine prednatjecanja, određene su na osnovu nacionalnog rankinga.

Oglas

ŽDRIJEB RUKOMETAŠICA:
SKUPINA A: ŠPANJOLSKA, UKRAJINA, DANSKA, ITALIJA, TURSKA
SKUPINA B: MAĐARSKA , HRVATSKA, NORVEŠKA, RUMUNJSKA, BUGARSKA
SKUPINA C: NIZOZEMSKA, NJEMAČKA, PORTUGAL, ŠVICARSKA
SKUPINA D: RUSIJA, POLJSKA, GRČKA, FRANCUSKA

Oglas

Naslov pobjednica iz 2019. godine godine brani Danska. Podsjećamo, Hrvatska je najuspješnija zemlja u povijesti tih natjecanja s dva naslova (2007., 2011.), jednim srebrom (2004.) i dvije bronce (2006., 2009.).

Oglas

ŽDRIJEB RUKOMETAŠA:
SKUPINA A: ŠPANJOLSKA, DANSKA, NORVEŠKA, RUMUNJSKA, TURSKA
SKUPINA B: MAĐARSKA, UKRAJINA, FRANCUSKA, ITALIJA, GRČKA
SKUPINA CHRVATSKA, POLJSKA, ŠVICARSKA, ŠVEDSKA, BUGARSKA
SKUPINA D: RUSIJA, NJEMAČKA, PORTUGFAL, NIZOZEMSKA

Podsjećamo, hrvatski pjeskaši najuspješniji su u povijesti tog natjecanja s četiri zlata (2009., 2011., 2013., 2015.), i to četiri zaredom. Tu su još po jedno srebro (2007.) i jedna bronca (2017.). Naslov pobjednika brani Danska.

Sustav natjecanja je takav da će tri najbolje reprezentacije iz svake skupine proći dalje u nokaut fazu. Spomenimo i da će tjedan dana prije seniorki i seniora, svoje prvenstvo imati rukometaši i rukometašice na pijesku do 17. godina.

Izvor HRS