Rođendan je velikom Mandži

Na današnji dan prije 34. godine u Slavonskom Brodu rodio se Mario Mandžukić, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i jedan od najvećih nogometaša koje je Hrvatska ikad imala.

Oglas

Nabrajati što je sve osvojio u svojoj bogatoj karijeri, nabrajati svjetske nogometne klupske “teškaše” u kojima je ostavio dubok trag nema smisla, to svi znaju. Uz čestitku ćemo se podsjetiti nekih drugih stvari i postaviti jedno pitanje na našem Facebooku i dati vama da odlučite.

Oglas

Prisjetit ćemo se da je Mario Mandžukić čovjek ogromnog srca, i tu ne mislimo na onu frazu koja se koristi kad netko sve ostavi na terenu, kad istrči sve ono što nas je Mario naučio da svaki put istrči. Sjetimo se onih katastrofalnih poplava, Mandžo je stigao s kombijima punim potrepština i razvozio ih tamo gdje je bilo najgore, nebrojeno puta je pomogao ljudima u potrebi, svojoj Marsoniji i svojim sugrađanima. Koliko god na terenu bio “mrgud”, van njega je sjajan mladi čovjek!

Oglas

Pitanje kojim ćemo se pozabaviti danas od 15,00 kad ćemo postaviti anketu na Faceboku bit će: Je li Mario Mandžukić najveći nogometaš kojeg je Slavonija i Baranja ikad imala?

Iako je možda s obzirom na to da je još aktivan rano donositi takve zaključke, teško je ne postaviti si to pitanje. Slavonija je dala zaista puno sjajnih nogometaša, od Olića, Šukera, Vide (ili Vida), Špehara, Bjelice, Pavličića, Cvitanovića, Grnje, Lukačevića, Vlaovića, Rapaića  i tako dalje. No, ako ćemo zanemariti opus Davora Šukera i mišljenje javnosti o njemu nakon završetka karijere, ostanu na vrhu on, Mandžukić i Ivica Olić kao perjanice. Uz njih ipak nije Domagoj Vida iz jednostavnog razloga što za sada nije igrao u vrhunskim svjetskim klubovima kao što je ovaj trojac.

Učinak na Svjetskim prvenstvima izdvojit će opet Šukera i Mandžukića, prvi je bio Zlatna kopačka 98′ u Francuskoj, potonji je zabio za ulazak u finale, zabio je i u finalu. Dvaput, nažalost jednom u Subašićevu mrežu. Ola ima onaj gol protiv Italije u Ibarakiju, ipak razinu ispod Mandže i Šukera. Dinamo kao zajednička točka svoj trojici, Bayern, Real, Atletico, Juventus, fenomenalni rezultati u najdražem dresu, zaista grandiozne karijere su iza sve trojice.

Ne želimo da ovo bude izbor između Marija Mandžukića i Davora Šukera, ovo je samo naš pogled na najbolje u Slavoniji i Baranji, svatko ima naravno svoj pogled i svoje razmišljanje, ali izbor neka bude Mandžo protiv svih, je li Mario Mandžukić najbolji slavonski nogometaš svih vremena?