Rođendan je Ikoni osječkog sporta!

Danas je rođendan svima nam dragom Zlatku Koščeviću, predsjedniku Murse i našem najdražem kolumnistu, čovjeku koji nas je svojim unikatnim stilom puno puta nasmijao do suza, ali i natjerao na razmišljanje ozbiljnim komentarima uvijenim u taj njegov humoristični stil. Žao nam je da nije češće u akciji, ali kako stari sigurno će imati više vremena i nadamo se postati malo aktivniji. Aktivnosti nije nedostajalo ekipi sa službene klupske stranice pa su čim je otkucala ponoć stigla sjajna čestitka uz jednako sjajno fotografiju iz predsjednikova sefa, a mi je uz čestitke i najbolje želje prenosimo u cijelosti:

Oglas

Danas nam je divan dan, našem Zlaji rođendan.
Zlaja – Zlatkić – Preca – Pa to je show – Ma kataklizma – Jebiga opet moram u Ka’fland – Gradonačelnik – Lega – Bit će bolje – Koščević. Mama, tata, brat, prijatelj, predsjednik, tajnik, baš sve! Sve je Zlaja u klubu i klub je njemu sve! I u najgorim danima kluba, kad su svi napustili brod koji tone, on nije i još uvijek vesla i nada se boljim danima njegove Murse.

Oglas

Rijetki su klubovi koji se mogu pohvaliti da imaju predsjednika koji je stariji od svoga kluba,ali Mursa to može. Što je sve prošao u klubu i na Bosutskom, starosjedioci se pitaju što je prije postojalo Bosutsko ili Zlaja? Mlađe glave vijeća mudrih odavno razmišljaju da maknu kip Mačkamame i postave Zlaju s loptom u jednoj i šalicom kave u drugoj ruci.
Mogao je biti novi Franz Beckenbauer kako bi rekao njegov poznatiji braco Hrca, ali mu se nije dalo. Zimi mu je bilo prehladno, ljeti mu je bilo prevruće, stalno je kukao.
A uz sve meteorološke tegobe već je s 11 godina nosio broj 46, a tih kopački nije bilo nigdje. Zna se često prisjetiti starih dana dok je harao zelenim terenima, a rijetko to i pokaže kad se uhvati lopte, samo što mu sad ova “lopta” ispod grudi smeta da više dođe do izražaja.

Oglas

Taj strastveni kavoljubac, sve dogovore, odgovore, transfere i ostale tračeve obavlja u CB Cigla. Istom onom kafiću u koji je zimus donio svoj kauč jer se tu osjeća kao u svome
domu. Budući da nije na razvlačenje, svake večeri u 23h nakon zatvaranja, nevoljko napusti drago mu mjesto.

Osim nogometnih tema dan-danas se hvali kako ima najzgodniju ženu u gradu i nakon 30 godina mu još uvijek nije jasno na koju ju je foru upecao. Pa, iako je magnet za žene svojom karizmom i pojavom, on je vjeran samo jednoj!

Osim spomenutih titula gore, Zlaja je i kolumnist, stand-up komičar, politolog, pušolog i bivši nogometaš. Svoje frustracije često liječi pisanjem. Alergičan na nepravdu i mutne
poslove često našvrlja za svoje prijatelje, a i one malo šire na omiljenom mu Sportalu.
Kad popije koju kavu više i kad “čuka zalupa” tad ode na portale gdje je bavi uglavnom ozbiljnim temama. Od toga gdje je tko bio ‘41. ili ’91. do IN tema kao što su: Iz koje paštete je danas iskočila Doris Pinčić i zašto li se rastaje (zaista ga je pogodila ta tema)
ili je li jutros ustala na lijevu nogu najdraža mu aktivistica Jelena Veljača!?

Nerijetko na njegovom profilu osvanu lijepe dvjestokilašice koje komentira sa svojim
legosom Gladom. Očito dijele isti fetiš ili im od toga proradi apetit. Malo spava, ali često sanja. Najviše o tome da na Mursi osvanu reflektori i tribine. Zbog te želje svaki petak odigra Evrodžekpot, a zna se dogoditi da baci “medu” u kladu i odigra listić “s pet kuna do tajkuna”. Zadnji put je na takvom dobio kad je slučajno ubacio peticu u đuboks mislivši da se kladi, pa se obradovao kad si je slučajno pustio Maju Šuput i pjesmu “Premija” nadajući se da će kapnuti nešto na račun.

Skroman, kakav i jest, zna da novac kvari ljudi. Zna to jako dobro, jer ga svakodnevno boli glava od brojanja love na poslu. Zato je i čarobnjak, jer godinama bez većih novaca
skuplja talente po slavonskim poljanama, napravi od njih gotove igrače, pa ih otimaju jači klubovi. Od ove godine je promijenio taktiku i probio tunel do vrtića gdje proslijeđuje
klince na teren, a roditeljima uručuje obvezne ugovore jače od Maminja.

Koliku ljubav gaji prema svojoj Mursi teško je opisati, ali odlaskom s njim na kavu sve će vam biti jasno. Kad krene pričati, ne staje. Njegovi monolozi traju kao kraći govori Fidela Castra, a kad repetira jezik, u dahu bi mogao izreći sve rezultate Murse dvadesetak godina unazad. Zna sve napamet! Zna sve igrače koji su prošli kroz ovaj klub.
A najveću ljubav krije u svojoj nogometnoj školi na koju je ponosan. Preko 100 djece Zlaji je najveći ponos. Srce mu zaigra kad vidi “svoje” na terenu. Ne moramo ni spominjati da svakom djetetu zna ime, nadimak i kraću biografiju, kao i roditelje, s kojima uzgaja
posebne odnose kroz druženja uz kotliće varivnog stanja.

Do sljedećeg rođendana, preCjedniče naš, još jednom ti želimo sve najbolje i znaj da će se tvoja upornost kad-tad isplatiti.
‘Ko je najbolji? MURSA! #NKMursa