Robert Špehar ostaje na klupi Marsonije: Stiglo novo BiH pojačanje!

Vrlo je ugodno biti navijač Marsonije posljednjih dana. Čitavo proljeće Marsa je odradila sjajno, onda je nastupio kraći period neizvjesnosti jer se nije znalo hoće li to biti dovoljno za plasman u Jedinstvenu 3. HNL, a kada je Vukovar odradio svoje u Brodu je nastala ludnica, na brzinu je Špehar okupio momčadi i trijumfalno odradio 90 minuta protiv Trnja.

Oglas

Bilo je to slavlje za plasman u viši rang, ali i znak da upravu kluba čeka veliki posao, prvi dvojac s kojim je valjalo dogovoriti nastavak suradnje je potpisan. Trener koji je preporodio Marsoniju, Robert Špehar, danas je potpisao nastavak suradnje, a nešto ranije to je učinio i Selmir Mahmutović, napadač koji je jednostavno oduševio u proteklih nekoliko mjeseci što je proveo u Bijelo crnom.

Proljetni dio sezone 21./22. u 3. HNL Istok, NK Marsonia završila je kao najuspješnija momčad lige. S 12 pobjeda, 4 remija i samo jednim porazom, Bijelo-crni osigurali su željeno 4. mjesto na tablici, koje je na kraju dovelo do dodatnih kvalifikacija i plasmana u Drugu nogometnu ligu. Osim, naravno, igrača, najveću zaslugu za to ima trener Robert Špehar, koji je momčad preuzeo tijekom zimske pauze te od poluprazne svlačionice došao do povijesnog uspjeha za ovaj klub.
Na današnjoj tiskovnoj konferenciji, kojoj su nazočili predsjednik Galović te trener Špehar, objavljeno je kako je dogovor između ovih dvaju strana postignut i za narednu sezonu. S obzirom na to da je trener nakon pobjede nad Trnjem i plasmana u Drugu nogometnu ligu izjavio kako mu je to jedna od najvećih pobjeda u karijeri, bilo je i za očekivati ovakav ishod:
– Na samom početku bih se zahvalio predsjedniku i upravi kluba na povjerenju te na ponuđenom nastavku suradnje. Ja sam na kraju ove sezone, u onom slavlju, naglasio da je Marsonia klub velike tradicije i da zaslužuje ne samo ovaj rang, nego u budućnosti i povratak na prvoligašku scenu i dao sam i neki apel da se svi u gradu zajedno skupe i da se pojačamo u svim strukturama kluba i da svi zajedno dišemo za Marsoniju, jer je Marsonia pokazala da to zaslužuje. Iz tog razloga, uopće nisam puno razmišljao hoću li nastaviti suradnju s Marsonijom – ne čekajući da vidim hoće li se to dogoditi, hoće li se svi u gradu probuditi, hoćemo li imati dobru i jaku momčad sljedeću sezonu – želim svojim primjerom odmah na startu pokazati svima da prvi ja krećem u tu priču pa se nadam da će to privući i druge ljude u i oko kluba – jasno je poručio trener Špehar.
I doista je Špehar u pravu, Brod je veliki grad, grad sa puno jakih poduzetnika, sa puno jakih bivših igrača, ljudi kojima je upravo Marsonia bila odskočna daska u karijeri, puno je onih koji bi se morali uključiti i konkretno pomoći klubu. S druge strane, puno je i onih koji su “glasni” na društvenim mrežama, a kada dođe domaća utakmica uvijek imaju važnijih obveza nego doći na stadion i dati podršku dečkima na terenu. Tu se naravno ne misli na jezgro Legije koja uvijek napravi pravu atmosferu na tribinama.
– Legija nam je zaista bila onaj 12. igrač u svakoj utakmici. Nadam se da ćemo mi svojim primjerom i zalaganjem to i u sljedećoj sezoni zaslužiti, a ono što mogu obećati navijačima je da će svaki igrač koji obuče dres Marsonije i izađe na teren, morat ga dobro oznojiti, pošteno i časno nositi, na svakoj utakmici fer i sportski pokušati nadigrati svog protivnika, razveseliti svoje igrače i zajedno s njima proslaviti – zaključio je Robert Špehar.
A zadovoljan postignutim dogovorom je naravno i predsjednik kluba Dubravko Galović, koji je istaknuo kako se nada da će pozitivan niz iz prošle sezone, Marsonia nastaviti i u onoj koja slijedi.
Oni stariji se jako dobro sjećaju Marse na BiH pogon, prošli su kroz nju čudesni igrači, od Edina Mujčina pa na dalje, a u tom smjeru Marsa i sada plovi, zašto ne kad se pokazuje izvrsnim. Nakon što je jesenas stigao Selmir Mahmutović, sada je za Marsu potpisao Ermin Huseinbašić, 28-godišnji desnokrilni nogometaš sa zaista bogatim prvoligaškim iskustvom u susjednoj zemlji. Ako se pokaže jednako dobrim, eto sjajnog pojačanja, a što se tiče pojačanja morat će ih Marsonia tražiti na stoperskoj poziciji s obzirom da Lukas Rošić i klub nisu dogovorili nastavak suradnje te je ovaj sjajni defanzivac “na tržištu”.