/Robert Seligman osvojio zlatnu medalju ROBERT JE BRILJIRAO PRED DOMAĆOM PUBLIKOM
Robert Seligman osvojio zlatnu medalju!

Robert Seligman osvojio zlatnu medalju ROBERT JE BRILJIRAO PRED DOMAĆOM PUBLIKOM

Gradski vrt, Osijek – Prvi finalni dan 11. izdanja Svjetskog gimnastičkog kupa DOBRO World Cup 2019.

Zlatnu medalju pred osječkom publikom, ostvario je osječki gimnastičar, ujedno i zaštitno lice DOBRO World Cupa Robert Seligman na konju s hvataljkama. Nedjelja je rezervirana za drugi finalni dan koji će s početkom u 14:30 donijeti još 3 hrvatska finala – Tin Srbić na preči te Ana Đerek na gredi i parteru.

Na otvorenju Svjetskog kupa u gimnastici nazočne je pozdravio je zamjenik državne tajnice Središnjeg državnog ureda za šport i izaslanik Predsjednika Vlade Republike Hrvatske Krešimir Šamija. Zahvalu Središnjem državnom uredu za šport, Hrvatskoj turističkoj zajednici, Hrvatskom olimpijskom odboru, Gradu Osijeku, Osječko-baranjskoj županiji i tvrtki Žito Osijek uputio je i predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza Stevo Tkalčec. Nastupe najboljih svjetskih gimnastičara s tribina su, uz ostale, pratili i predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša, voditelj Odjela za strateške marketinške projekte Hrvatske turističke zajednice Dubravko Šimenc, ljubitelj gimnastike Jakov Kitarović, župan osječko-baranjski Ivan Anušić te zamjenica gradonače lnika Osijeka Žana Gamoš. 

Žana Gamoš:

  1. po redu Svjetski kup u gimnastici u Osijeku, a sve zahvaljujući našim gimnastičarima, njihovim sponzorima i svima onima koji su prije 11 godina prepoznali dobru priču. Ovo je primjer što može učiniti dobra ekipa s dobrom idejom, puno energije i entuzijazma. Ovog vikenda u svijet ponovno ide slika iz Osijeka. Veliki je to sportski događaj za naš grad, velika turistička priča koja nam je dovela goste iz cijelog svijeta, ali i poslala novu pozivnicu za idući gimnastički kup, naglasila je zamjenica gradonačelnika Osijeka Žana Gamoš.

Ivan Anušić:

Ovdje su natjecatelji iz 30 država, gleda nas cijeli svijet, a došao je i veliki broj turista. Događaj je to koji je prepoznatljiv ne samo u Hrvatskoj nego i puno šire. 550 milijuna kućanstava može vidjeti kakav je Osijek domaćin, a kao domaćini smo vrhunski. – naglasio je župan osječko-baranjski Ivan Anušić. 

 

Podijeli
  •  
  •  
  •  

Autor:

Petar Čuljak
Petar Čuljak je idejni začetnik Sportala. Bivši prvoligaški nogometaš, dugogodišnji prvotimac pleterničke Slavije, tajnik kluba, trener u Školi nogometa. Trenutno trener NK Kutjevo, člana 3. HNL Istok. Na Sportalu Petar piše o nogometu, rukometu i ostalim sportovima.