/RK NEXE u utorak protiv velikog Veszprema
nexe

RK NEXE u utorak protiv velikog Veszprema

Najbolji slavonski rukometni klub, našički NEXE pripreme je priveo kraju a sada slijedi nastavak uzbuđenja u SEHA ligi.

U posljednje dvije pripremne utakmice Našičani su upisali po pobjedu i poraz. U Kanjiži su ugostili mađarskog prvoligaša HC OROSHAZA 25:24 a najbolji strijelac bio je Zrnić sa 5 pogodaka, od čega 4 sa 7 metara. Odličan posao odradili su golmani Juzbašić sa 11 obrana i Lelić sa 7.

Drugi susret je bio puno ozbiljnije iskušenje, gostovanje kod Pick Szegeda u kojem su Gromovi doživjeli poraz 32:28 pred 1 000 gledatelja. U tom susretu iz naše momčadi istaknuo se Sakić sa 5 pogodaka koliko je upisao i Mrđenović. Pick Szeged je mađarski viceprvak i sudionik lige prvaka, tako da su Našičani pružili dobar otpor i pokazali da se mogu nositi sa najboljima.

Ta spoznaja će im sasvim sigurno biti jako važna u sljedećem periodu kada ih očekuje iznimno zahtjevan program. Već sutra NEXE putuje u Mađarsku  gdje u utorak u 18,00 sati igraju sa velikim Veszpremom a nakon toga rukometni spektakl dolazi u Našice. U subotu u 19,00 sati NEXE ugošćuje vodeću momčad SEHA Gazprom lige, skopski Vardar. Tokom zimske stanke dvorana OŠ kralja Tomislava u Našicama je uređena, postavljene su nove tribine, nova podloga tako da će gostovanje Vardara biti i “otvorenje” obnovljene dvorane.

Rukometni klub Nexe uključen je u projekte “Ne dokolici, da sportu!” i „Volontiraj i ti!“ koje provodi Udruga „Otvoreno srce“, pa ćemo na utakmici promovirati Udrugu i njene djelatnosti. Posebno akciju senzibiliziranja lokalne i šire zajednice prema osobama s Down sindromom. Na našem području živi dvadesetak osoba s Down sindromom i oni će biti naši gosti na utakmici protiv makedonskog prvaka.

Podijeli
  •  
  •  
  •