/Pobjeda Osijeka 06 u Kaštelama, Vukovarke uvjerljive u Poreču
žok osijek 06

Pobjeda Osijeka 06 u Kaštelama, Vukovarke uvjerljive u Poreču

Odličan vikend za slavonske predstavnice u 1.A ligi, sa teških gostovanja naše djevojke donijele hrpu bodova.

U drugoj skupini Osijek 06 u velikom derbiju upisao vrlo važnu pobjedu i sustigao Kašetelu DC. Utakmica je apsolutno opravdala epitet derbija i susreta koji će odlučiti prvaka “regularnog” dijela prvenstva kako se to u žargonu kaže.

Dva sata vrhunske odbojke donijela su puno uzbuđenja, preokreta, sjajnih poena s obje strane, a na kraju srećom i dva boda Osječankama i jedan domaćim igračicama. Čitav meč je bio je jako izjednačen, tek su u 4. naše igračice malo popustile pa je taj set otišao na stranu Kaštele sa 10 poena prednosti. Odlučujući 5. set bio je u istom “điru” kao i čitav meč, vrlo neizvjesan ali na kraju sa sretnim završetkom i 15:13 slavljem Osječanki.

Ove dvije ekipe u drugoj fazi natjecanja sastaju se već sljedećeg vikenda a ova pobjeda daje krila Osječankama za nastavak natjecanja. Kaštela i Osijek 06 u novu skupinu prenose po 10 bodova, Kostrena 7 te Drenova 6, tako da su sve 4 ekipe apsolutno u igri za prve dvije pozicije, ali je jasno da su Kaštela i naše Osječanke veliki favoriti za te pozicijie.

Jako zanimljiv susret odigran je i u Poreču gdje je ŽOK Vukovar upisao pobjedu koja im otvara vrata borbe za 3. mjesto. 3 vrlo izjednačena seta u kojima su Vukovarke sva 3. puta bile sretnije i spretnije. Po setovima bilo je to 27:29,24:26 te 22:25.

ŽOK Nova Gradiška očekivano je pretrpjela čisti 3-0 poraz kod sjajne ekipe Marine Kaštela, a domaće igračice im nisu dozvolile nit jedan prelazak preko 20 poena.

 

Podijeli
  •  
  •  
  •