Reprezentativni popis s deset igračica drugoplasiranog i niti jednom iz vodeće ekipe lige

Izbornik hrvatske ženske A reprezentacije, Mate Prskalo, objavio je popis igračica za odgođenu utakmicu posljednjeg kola kvalifikacijskog ciklusa za Europsko prvenstvo protiv Rumunjske u Puli 23. veljače.

Na izbornikovom popisu našle su se: Matea Bošnjak, Iva Bukač, Ana Dujmović, Antonia Dulčić, Tea Pedić, Karla Šabašov, Stephanie Bukovec, Katarina Pranješ, Fatjesa Gegollaj, Ivana Kirilenko (sve Split), Martina Taritaš, Nika Petarić (Dinamo), Ana Jelenčić (Hellas Verona), Ivana Rudelić (Bayern), Doris Bačić (Juventus), Iva Landeka (Montpellier), Ivana Slipčević (Ingolstadt), Leonarda Balog (St. Pölten), Helena Spajić, Mihaela Horvat (Horn).

Vrlo zanimljiv popis, Split je ekipa koja potpuno dominira ligom, ima 10 bodova prednosti u odnosu na Osijek.. Ili ipak ne? Split koji ima deset reprezentativki gleda u leđa Osijeku nakon pola sezone, gledat će i na kraju sezone. Lorena Balić i Izabela Lojna su miljama od svih na listi strijelaca, Kristina Nevrkla je najbolji defanzivac lige, bez konkurencije. Osijek ima još 4-5 igračica kojima je mjesto na ovom popisu, zašto ih nema pitanje je koliko za izbornika još i više za HNS!