Reakcije iz NK Osijek na opcije o nastavku natjecanja

U HNS-u su napravili tri varijante završnice aktualne sezone, a Bijelo-plavi se nadaju početku treniranja na svom stadionu.

Oglas

Hrvatski nogometni savez, u skladu s preporukama UEFA-e, sročio je kalendar igranja službenih utakmica u nastavku sezone za prvoligaške i drugoligaške klubove. Pritom su istaknute tri varijante, ovisno o tomu kada će se stvoriti uvjeti za odigravanje nogometnih utakmica. Opcija 1 predviđa početak natjecanja u 1. HNL 16. svibnja, a završetak 18. srpnja. Kod drugoligaša bi start uslijedio tjedan dana kasnije, dok bi se kraj poklopio s rasporedom prvoligaša. Polufinale Kupa igralo bi se 3. lipnja, a finale 25. srpnja. U opciji 2 nastavak bi i u jednom i u drugom prvenstvu uslijedio 30. svibnja i igralo bi se do 25. srpnja. Termini za Kup bili bi 10. lipnja i 1. kolovoza. I na kraju opcija 3 podrazumijeva igranje prvenstvenih dvoboja od 13. lipnja do 2. kolovoza. U Kupu bi susreti bili odigrani 24. lipnja i 29. srpnja.

Oglas

Treninzi barem po skupinama

Oglas

U sva tri slučaju postoje rokovi za objavu, a to su 20. travnja u najoptimalnijoj varijanti, drugi je 4. svibnja, a treći dva tjedna kasnije. Trener Osijeka Ivica Kulešević u svom je komentaru istaknuo:

Želja svih nas u Klubu je zaigrati što prije. Čak i ova treća opcija ne izgleda loše jer bi u svakom slučaju bilo dobro završiti sezonu. No, zasad je ipak još sve u sferi nekih mogućih scenarija, bez čvrstih uporišta. Sada prije svega čekamo odluku da bismo u nekoj bližoj perspektivi mogli početi trenirati na našem stadionu, barem u skupinama za što smo pripremili i plan. Bio bi to dobar znak za dalje. Treba vjerovati da će se u nekom razumnom vremenu koje nam dolazi stvoriti uvjeti za sport i nogomet jer bi to onda značilo da se i sve drugo vraća u normalu. I dalje naglašavam kako su sigurnost i zdravlje ispred svega. Nadam se da će na utakmicama koje će uslijediti prije ili kasnije biti i publike jer igranje bez navijača nikome ne predstavlja zadovoljstvo niti ima nekog smisla. Čekamo svakoga dana poneku dobru vijest.

Moraju se znati određeni protokoli

Sportski direktor Alen Petrović također ne žuri s nekim konkretnijim zaključcima jer je i nadalje puno upitnika. Nogomet, naime, ovisi o puno drugih čimbenika u ovakvim okolnostima…

Jedva čekamo da sve ponovno krene, a ovisimo očigledno o odlukama stožera civilne zaštite. Zasad je sve još nekako hipotetski. Morali bi se ipak znati određeni protokoli kada se i nastavi s natjecanjem. Hoće li, recimo, povratak utakmicama značiti da je bolest potpuno iskorijenjena ili ćemo biti u nekom međuprostoru. Nadalje, postavlja se pitanje hoćemo li imati mogućnost testiranja igrača ili će se predmnijevati da nitko nije zaražen jer su svi bili u dužoj izolaciji… S druge strane smatram da je i samo razmišljanje o nekom novom početku, bez obzira na datum, ohrabrujuće. Vidimo da neki njemački i danski klubovi polako već treniraju u grupama, tako da se i mi pripremamo za takav način rada. Najbolje bi, naravno, bilo da zaigramo što prije i to pred publikom, ali ćemo biti pripravni i za sve druge scenarije. Treba imati u glavi da je dvoboj Lige prvaka Atalanta – Valencia bio svojevrsni okidač jer se ta utakmica kasnije pokazala kao epicentar i žarište širenja virusa u Italiji. Stoga će o svemu trebati dobro promisliti.

Izvor nkosijek