/Razočaravajuća vijest iz Vukovara: HOK Borovo – Vukovar odustaje od natjecanja VUKOVARSKI ODBOJKAŠKI PRVOLIGAŠ ISTUPA IZ NATJECANJA ZBOG FINANCIJSKE SITUACIJE I NERAZUMIJEVANJA GRADA
borovo vukovar

Razočaravajuća vijest iz Vukovara: HOK Borovo – Vukovar odustaje od natjecanja VUKOVARSKI ODBOJKAŠKI PRVOLIGAŠ ISTUPA IZ NATJECANJA ZBOG FINANCIJSKE SITUACIJE I NERAZUMIJEVANJA GRADA

Izvršni odbor HOK Borovo Vukovar donio je odluku o istupanju iz natjecanja Prve Državne odbojkaške lige te vam u nastavku prenosimo njihovo priopćenje.

Poštovani!

Odlukom Izvršnog odbora kluba dana 02.03.2016. godine donešena je odluka o istupanju iz natjecanja u Prvoj Državnoj odbojkaškoj ligi za seniore.
Razlozi za takvu odluku su prije svega odnos Grada Vukovara (upravni odbor za društvene djelatnosti) prema HOK Borovo-Vukovar.
Za one koji nisu dovoljno informirani o odnosima kluba i Grada Vukovara, moramo Vas upoznati da već drugu godinu za redom Grad Vukovar kod dodjele financijskih sredstava za sportske udruge HOK Borovo-Vukovaru čini veliku nepravdu te bez ikakvih kriterija donosi rješenja o visini financiranja kluba.Za sezonu 14/15 klubu se određuje financiranje u iznosu 60.000,00 kn., a za sezonu 15/16 45.000,00 kn.
Svi oni koji vode sportske klubove znaju da nastupanje sa dvije ekipe, jedna u Prvoj Državnoj ligi, a druga u Drugoj ligi, sredstva za natjecanje nisu ni blizu dostatna.
Informacije radi ŽOK Vukovar za sezonu 14/15 dobiva 500.000,00 kn., za sezonu 15/16 480.000,00 kn.
HOK Borovo-Vukovar ne želi umanjiti vrijednosti ŽOK Vukovara, ali očito je i laiku da za isti rang natjecanja kriteriji  za financiranje sportskih udruga nisu utemeljeni na stručnim i realnim odnosima.
Ovakvu odluku sa žaljenjem donosimo, a utemeljena je na razmišljanju svih čimbenika u našem klubu.
Uprava kluba zahvaljuje se svim igračima koji su registrirani za prvu ekipu (18) , treneru i svima onima koji su redovno dolazili na treninge i utakmice, njihovim roditeljima i obitelji, te nastavnicima i profesorima koji su imali razumijevanja za eventualne njihove izostanke iz škole i fakulteta.
Napominjemo da igrači kao ni trener prve ekipe u sezoni 15/16 nisu primili niti jednu kunu za uloženi trud,zalaganje i postignuti rezultat u ligi (2. mjestu u skupini).
Jednako tako napominjemo da klub nema dugovanja, osim obveze plaćanja kotizacije za natjecanje u 2015.g. Hrvatskom odbojkaškom savezu u iznosu od 15.000,00 kn.
Zahvaljujemo se našim privatnim sponzorima bez kojih klub ne bi mogao plaćati suce, odlaziti na prvenstvene  i prijateljske utakmice,nositi športsku opremu, dolaziti svaki dan na treninge u športsku dvoranu Borovo naselje itd.
Iskreno se zahvaljujemo HOS, poglavito predsjedniku gospodinu Zdeslavu Baraču, koji je i osobno posjetio Grad Vukovar, te dao nesebičnu podršku klubu, upravi kluba, te ponudio svu moguću logističku, a i financijsku pomoć klubu odnosno Gradu Vukovaru oko organizacija Međunarodnih odbojkaških utakmica muških, te ženskih reprezentacija Hrvatske, a sve u svrhu popularizacije ženske i muške odbojke u gradu.
Kako ništa nije  prepoznato u radu HOK Borovo-Vukovar od strane Grada, a iscrpljene su sve financijske rezerve naših privatnih sponzora, nažalost primorani smo se odlučiti za najbolnije rješenje za svakog sportaša- istupanje iz natjecanja.

S štovanjem!

Izvršni odbor HOK B-.V.

Podijeli
  •  
  •  
  •