Razgovor s vrijednim veznjakom požeške Slavonije

Tim Dalibora Bognara nakon višemjesečne stanke uzrokovane pojavom koronavirusa okrenuo se zajedničkome trenažnom procesu uoči novoga prvenstva na Stadionu uz Orljavu. Kao što je potvrđeno, travnjak je u izvrsnome stanju za rad, radna atmosfera na primjerenoj razini, novaci su stigli… Prilika je tako za kratki razgovor s kapetanom požeške Slavonije, Krešimirom Plešićem.

Oglas

 

Oglas

SPORTALO: Sportski pozdrav, Krešimire! Za početak, nakon višemjesečne stanke ponovno se sa suigračima nalazite na zelenome travnjaku. Konačno ste se susreli, razgovarali, odradili trening. Kakav je osjećaj i iskustvo nakon ove zaista duge stanke ponovno se aktivirati? Ova je izvanredna situacija prva u Vašoj nogometnoj karijeri…

Oglas

KREŠIMIR: Pozdrav i Vama! Ovo nam je, vjerujem svima, prva takva stanka otkad treniramo nogomet. Neki su kroz razne turnire pokušali zadržati kakvu-takvu formu, ali mislim da svi krećemo od nule. S obzirom na to da će ovo biti jako duga sezona, bitno je da svi ostanemo zdravi. Što se tiče početka priprema, od predsjednika i uprave pa sve do najmlađega igrača priključenoga seniorima vidi se velika želja za treninzima i igrom pa ne sumnjam da ćemo se dobro pripremiti.

SPORTALO: Kakva je atmosfera u svlačionici?

KREŠIMIR: Svi se dobro poznajemo, stvorila se dobra klapa u posljednje dvije sezone pa sve funkcionira odlično, a novopridošli igrači su već svima poznati pa su se i ono odlično uklopili.

SPORTALO: Nalazite se pred izazovom mogućega osvajanja Županijskoga kupa i time dodatnoga afirmiranja kvalitetnoga trenažnog ulaganja u seniorski kadar pod vodstvom stratega Dalibora Bognara. Prošle ste godine bili finalisti, sada to treba znalački kapitalizirati u četvrtfinalu. Lepeza konkurencije se dodatno proširila uključivanjem renomiranih momčadi kao što je pakrački Hajduk, Kuzmica, Buk… Hoće li to biti za momčad veliki izazov?

KREŠIMIR: Prošle sezone osvojili smo Županijski kup i to je, naravno, cilj i za ovu, malo produženu, natjecateljsku sezonu 2020./2021. Mislim da je ovakav način odigravanja Kupa dobra stvar za županijski nogomet, tko god od trećeligaša gostovao kod navedenih protivnika ne može biti 100 % siguran da će proći u polufinale, Kup je nepredvidiv, kako na županijskoj tako i na regionalnoj i nacionalnoj razini pa možemo očekivati svakakve rezultate, a mi ćemo sigurno ići na pobjedu i prolaz, s kime god budemo igrali.

SPORTALO: Pred Vama i suigračima u nastupajućoj natjecateljskoj sezoni mnogo je dokazivanja za zajednički cilj kojega je predstavio stručni stožer.

KREŠIMIR: Cilj je približiti se vrhu zbog toga što postoji mogućnost stvaranja jedinstvene Treće lige već sljedeće sezone. Uvjete za rad imamo, Klub je financijski stabilan te vrlo dobro organiziran, sve ostalo je na nama. Kao što sam rekao, liga je spletom okolnosti proširena, sezona će biti duža nego što bi trebala biti, najbitnije nam je da budemo zdravi, a na terenu ćemo dati sve od sebe kako bismo ostvarili zacrtane ciljeve.

SPORTALO: Da se osvrnemo za kraj na situaciju koja je pomalo »iza« nas, a veže se uz epidemiološku situaciju uzrokovanu virusom COVID-19. Ona je dotakla i Vas. Stoga Vas pitamo, kako ste Vi proživjeli ovu situaciju s osobnoga, a onda napose sa sportskoga aspekta?

KREŠIMIR: S osobnoga aspekta, puno raznih zabrana i preporuka utjecalo je na svakodnevni život i nekakvo normalno funkcioniranje. Sve se radilo s propusnicama pa je pomalo bilo i naporno, ali sada je i to iza nas pa se možemo fokusirati na razdoblje koje dolazi. Gledano sa sportskoga aspekta, gotovo sve aktivnosti su u jednome trenutku bile prekinute, ponekad sam zbog sebe odradio individualni trening, no svi koji treniraju timske sportove znaju kako je raditi individualno. Nekakvi ozbiljniji individualni treninzi nisu imali velikoga smisla jer nitko nije znao kada će se okončati ova kriza pa nije bilo potrebe za prekomjernim forsiranjem treninga ako se oni ne mogu manifestirati na nogometnome terenu.

SPORTALO: Hvala Vam Kapetane na raspoloživosti za razgovor.

KREŠIMIR: Hvala Vama.

RAZGOVARAO: Krešimir Putrić

FOTO: NK »Slavonija« Požega