Ragusa manje loša: Prvi poraz Murse u Ligi za prvaka

Teško da i trenerica Raguse Cvetana Matić može biti zadovoljna ičim osim pobjedom na gostovanju u Osijeku. Ragusa koja gotovo dvije godine ne zna za poraz u hrvatskim ligaškim natjecanjima je nastavila u svom ritmu i u dvorani Jug, no daleko da je to bila nekakva velika predstava Dubrovkinja.

MURSA VROS – RAGUSA 43:64 (14:18, 9;13, 10:10, 10:13)

Mursa: Šimunić 4, Mihaljević 4, Rimac 2, Matešić 9, Balić 3, Blaževac 5, Kujundžić 6, Lovas, Šarlija 6, Horvat, Zvocak 4, Podunavac

Ragusa: Stojanović 6, Miloglav 5, Todorić 12, Vrsaljko 18, Silov 5, Pocrnjić 4, Čagalj, Matić 12, Beletić, Majstorović 2

Već uvodne dvije minute su puno rekle kakvu ćemo utakmicu gledati, bilo je to pravo malo natjecanje u greškama s obje strane. Kriva dodavanja, ispadanje lopti, promašeni ziceri.. Svega smo se nagledali u 40 osječkih minuta. Nemoguće se oteti dojmu da se Ragusa nudila kao na pladnju, samo je Mursa trebala imati dobar, ne savršen dan da to iskoristi. A imala je očajan. Petra Šimunić i Davorka Balić opalile su 17 šuteva i zajednički pogodile – dva! A bez njih dvije Mursa ne može igrati s nikim, kamo li sa Ragusom! Dok se Sena Matešić imala snage hrvati sa sjajnim gostujućim centrima Mursa je bila u egalu, kad je njena snaga okopnila priča je bila gotova. S tim da se Seni malo što može prigovoriti, Stojanović i pogotovo Vrsaljko su sjajne igračice, uz to su imale i vremena za odmor i njihova “pobjeda” pod koševima je očekivana i ključna za novo slavlje Dubrovkinja.

A da se Ragusa nudila svjedoči podatak da je hrvatska reprezentativka Josipa Silov imala “čudestan” dan, pogodila je samo jednu od deset ispaljenih trica, a čitava ekipa samo 3 od 28! Malo raspoloženija Mursa bi to i te kako kaznila! Na kraju, kada se lomilo, kada je Mursa posljednji put pokušala sustići gošće ruka je zadrhtala i Kseniji Šarliji koja je promašila dva od tri bacanja, a onda na drugoj strani stvari u svoje ruke uzima Iva Todorić, u dva vezana napada zabija 5 poena i osigurava pobjedu svojoj ekipi.

Poremećeni ritam sigurno je ostavio traga na osječkim košarkašicama, tu je i malo pretjeranog respekta prema velikom nizu Raguse i nažalost izostala je prava partija Gunjevićeve ekipe. Prilika za popravak je sljedeći vikend u Zagrebu kada će Mursice u goste T rešnjevci.