Quad Extreme klub Malino u mirovanju do kraja krize

Za manje od 2 tjedna trebala je početi nova sezona u quad crossu koja je naravno zbog Koronavirusa odgođena za ljetni period. Perjanica ovog sporta na istoku Hrvatske je Extreme klub Malino – Oriovac koji je prije dvije godine osvojio ekipni naslov prvaka Hrvatske, dok su prošle godine bili drugi. Oni u Malinu imaju svoju vlastitu stazu na kojoj treniraju te se na njoj održavaju dvije utrke u kalendaru Prvenstva Hrvatske.

Oglas

 

Oglas

Prošla sezona nije bila najbolja za Extreme klub Malino – Oriovac kojem su za obranu ekipnog naslova prvaka nedostajali bodovi od Svena Nožinića. Naime, zbog ozljede on nije odvezao niti jednu utrku, dok je prije ozljede redovito bio među osvajačima bodova. Uz Svena u klubu je od domaćih vozača još samo njegov stariji brat Tin, dok za Extreme klub Malino – Oriovac voze po 2 Austrijanca i Slovenca te jedna Slovenka te Mađar i Srbin. Tako klub ukupno ima 12 vozača i to 5 koji voze moto cross i 7 quad cross. Imaju i prvaka Hrvatske među veteranima, a to je Slovenac Damjan Brinovšek, dok je Extreme klub Malino – Oriovac državni prvak među veteranima.

Oglas

 

Sami quadovi su snage do 450 ccm te imaju od 50 do 60 KS i svi se natječu u klasi Open. Prošle godine je tako Tin Nožinić nastupio i na utrkama Europskog prvenstva, dok je u domaćem natjecanju na kraju završio na 3. mjestu. Bio je stalno vodeći, ali na posljednje dvije utrke imao je problema s quadom što ga je koštalo boljeg plasmana pa čak možda i pojedinačnog naslova prvaka Hrvatske. Zato je Tin Nožinić od Hrvatskog motociklističkog saveza dobio nagradu za Fair-play nakon što je pomogao vozaču koji se prevrnuo, a borio se za 1. mjesto.

 

Mlađi brat od Tina i to 3 godine je Sven Nožinić koji nije vozio u prošloj sezoni zbog ozljede ruke tako da je on jedva čekao početak ove sezone koja je na čekanju.

 

Nova sezona u quad crossu trebala je početi 5. travnja s prvom utrkom u sklopu Slavonske lige koja se trebala po prvi puta u povijesti voziti, a u kojem bi se natjecali klubovi iz: Požege, Pakraca, Viškovaca pokraj Đakova, Petričke pokraj Bjelovara i naravno Malino – Oriovac.

 

U Slavonskoj quad cross ligi treba se ove godine održati 5 utrka, dok ih je 8 u službenom kalendaru Prvenstva Hrvatske u kojem bi se dvije utrke održale na stazi u Malinu. Uz Tina Nožinića, ove godine je Sven potpuno zdrav i željan utrkivanja.

 

Ove godine kada krene sezona Extreme klub Malino – Oriovac želi do novog ekipnog naslov prvaka Hrvatske, dok njihovi vozači prije svih domaći Tin i Sven Nožinić priželjkuju pojedinačna 1. mjesta. Bit će tu i nastupa na utrkama Europskog prvenstva, ali samo da napokon krene i da Koronavirus stane.

Tekst: Josip Šebalj