Puljić i Stranatić najavljuju derbi osječke Primere

Za vikend se igra 21. kolo osječko-baranjske 1. ŽNL, a najveću pažnju izaziva derbi koji se igra u subotu u Feričancima gdje domaći FEŠK očekuje Jedinstvo iz Donjeg Miholjca. Prvi je susret igran jesenas u Donjem Miholjcu završio bez pogodaka, a iskreno se nadamo da će gledatelji u Feričancima ipak vidjeti pokoji pogodak.

Oglas

FEŠK i Jedinstvo različito su ušli u proljetni dio prvenstva. Momčad iz Feričanaca je kao jesenski prvak u proljeće ušla kao lovina, no tu je ulogu vrlo brzo izgubila i prepustila je upravo svom subotnjem gostu. Nakon pauze u prvom kolu, FEŠK je izgubio u Josipovcu Punitovačkom, da bi kolo poslije na svom terenu uvjerljivo porazio Ratara. Slijedio je susjedski derbi s Đurđenovcem gdje je Puljićeva momčad doživjela minimalan poraz u Feričancima, ali ga je u nedjelju u Kuševcu uspjela ispraviti kada su odnijeli tri boda s tog neugodnog gostovanja.

Oglas

Jedinstvo je pak, uz kolo pauze, od mogućih 12 osvojilo 10 bodova. Stranatićeva je garda dva boda prosula samo u Popovcu, dok je u susretima s Radnikom, Omladincem i Ratarom osvojila puni plijen. Miholjčani su sami na vrhu ljestvice, sada su oni iz uloge lovca postali lovina, a ovu poziciju žele zadržati do samog kraja prvenstva.

Oglas

Uoči nedjeljne utakmice, razgovarali smo s oba stratega, FEŠK-ovim Dinkom Puljićem i miholjačkim Slobodanom Stranatićem.

Sportalo: Kako ste zadovoljni dosadašnjim proljetnim dijelom?

Puljić: Moram priznati da nisam zadovoljan s odnosom i pristupom u pojedinim utakmicama, ali i izvedbom svoje ekipe. Nažalost iz objektivnih okolnosti/razloga, ne igramo ni blizu razine na kojoj smo bili jesenas (izostanak Stipića, Kljajića, Vidakovića, Slivke, Đurokovića pa u jednom dijelu Pavlovića i Pavlića) i kada ste suočeni sa puno izostanaka onda je teško i očekivati istu ili približnu razinu na kojoj smo bili. Tako da je jednim dijelom i za očekivati da će nam izvedba biti lošija u odnosu na jesen, ali vjerujem u trenutni kadar i ne sumnjam da ćemo biti sve bolji, a utakmica u Kuševcu je primjer kako trebamo igrati. Ono što ne mogu razumjeti je pristup i odnos svoje ekipe na nekim utakmicama. Pogotovo bih tu izdvojio Omladinac i Đurđenovac, gdje je pristup bio ispod razine koju zahtijevam. No dobro, nadam se da je to sve iza nas kao i problemi sa ozljedama.

Stranatić: Iskreno nisam prezadovoljan. Očekivao sam svih 12 bodova, jer smo kvalitetniji od ekipa s kojima smo do sada igrali.

Sportalo: Očekivanja od subotnje utakmice? Poznajete li protivnika?

Puljić: Smatram da će biti čvrsta i tvrda utakmica s malo golova, ali će svaka ekipa imati svoje prilike i onaj tko bude koncentriraniji u ovim okolnostima kako u fazi obrane tako i u fazi napada proći bolje i pobijediti. Generalno protivnik jako, jako dobar, iskusan prije svega s odličnom zadnjom linijom na čelu s vratarom. U prilogu ovome ide i činjenica da su primili najmanje golova, ali i ostatak ekipe isto tako jako dobar. Ekipa koja svakako zaslužuje veliki respekt! Moram priznati da veliku većinu igrača poznajem. S nekim igračima sam igrao, neke od mlađih i trenirao tako da nema prevelikih nepoznanica. 

Stranatić: Kao i svaka druga utakmica, iste važnosti jer želimo do kraja sve pobijediti. Poznajem dosta igrača FEŠK-a i s nekima sam svaki dan u kontaktu. Dobra su ekipa.

Sportalo: Mislite li da možete na kraju završiti kao prvaci?

Puljić: Jako puno stvari o tome odlučuje. Naravno, da kao trener i sportaš vjerujem u svoju ekipu i uvjeren sam da ćemo se, ukoliko nas prije svega posluži zdravlje, do kraja boriti za prvo mjesto. Međutim, kao šta sam rekao ne ovisi sve o nama. Ima tu dosta i vanjskih čimbenika, podosta kola do kraja tako ćemo vidjeti.

Stranatić: Nama je cilj biti prvi i zato svaku utakmicu idemo po pobjedu.

Sportalo: Pozivnica navijačima za utakmicu.

Puljić: Svakako pozivam sve naše navijače i sve ljubitelje nogometa da dođu pogledati jednu dobru utakmicu u subotu, 09.04.2022g. s početkom u 16:30h.

Stranatić: Nadam se lijepom broju gledatelja jer je derbi i moći će vidjeti dobar nogomet.