Prvo proljetno kolo u 2. ŽNL PSŽ: U kolu zavijenom u crno Hrvatski dragovoljac ponovno na čelu ljestvice

S tri odigrana susreta prvog proljetnog kola djelomično je odigrano osmo kolo uzbuđenja u 2. ŽNL PSŽ. U subotnjem dijelu programa Graničar iz Bučja s 2:0 svladao je Slavoniju Prekopakru, dok su nedjeljna slavlja obilježili BSK Biškupci slavljem 3:1 i Hrvatski dragovoljac koji je s 2:1 nadvisio Lipu.

U jedinom subotnjem susretu osmog kola proljetni dio prvenstva svojim su ogledom otvorili četvrtoplasirani Graničar iz Bučja s četrnaest skupljenih bodova i Slavonija iz Prekopakre koja je uoči ovog susreta bila bez osvojenih bodova. Prve proljetne bodove slavit će domaći NK Graničar Bučje koji je zgodicima Zorana Đajića u 64. minuti i Mirka Bošnjaka u 74. osigurao 2:0 pobjedu nad Slavonijom.

Nedjeljni derbi odigran je u Brodskom Drenovcu gdje su snage odmjerile vodeće dvije momčadi koje su nakon jesenskog dijela uprihodile šesnaest bodova, domaćin Hrvatski dragovoljac i gosti NK Lipa. Lipa je došla u vodstvo u desetoj minuti susreta pogotkom Darija Petrovića, da bi dvanaest minuta kasnije stvari na početak pogotkom za 1:1 vratio Matej Babić. U 30. minuti susreta 2:1 je postavio Karlo Mitrović što se uspostavio i kao krajnji rezultat s kojim vodeće mjesto poretka preuzima Hrvatski dragovoljac.

Uoči ovog kola trećeplasirani Sulkovci s petnaest bodova na kontu bili su pod imperativom pobjede da bi nakon ovog kola uhvatili drugo mjesto (ili prvo u slučaju remija u Brodskom Drenovcu) a za to im je trebalo slavlje na gostovanju u Biškupcima kod tamošnjeg BSK koji je u sedam prvenstvenih kola uprihodio šest prvenstvenih bodova. No, domaćini su mislili drukčije i uprihodili vrijednu 3:1 pobjedu do koje su ih doveli Kristijan Čolić (7′), Damir Kožić (10′) i Pero Vidović (22′), dok je jedini pogodak za Sulkovce djelo Josipa Šutića u 66. minuti.

Kolo su trebali zaključili susretom uoči ovog kola susjedi na ljestvici šestoplasirani Dinamo iz Badljevine s osvojenih šest bodova i gost NK Eminovci koji su istovremeno skupili dva prvenstvena boda više, ukupno osam, no susret je nažalost odgođen nakon tragične smrti Jakova Bočkaja. I ovim putem svim ožalošćenima izražavamo iskrenu sućut.