/Prvi Skenderov poraz na klupi prve momčadi LOŠ UVOD U POLUFINALE KUPA
0000019604_986_370_cut

Prvi Skenderov poraz na klupi prve momčadi LOŠ UVOD U POLUFINALE KUPA

Nakon osjetnog pomaka u proteklim utakmicama nekako je Osijek napravio dva koraka nazad u Puli. Ono što je trebala biti utakmica u kojoj će se napuniti samopouzdanjem, uvjeriti i sebe i sve druge da su se vratili na pravu stazu nakon proljetne krize, završilo je  – porazom. I to porazom u lošu igru, pa se ni tu ne može pronaći utjehu.

Ne može se ponovno reći da nije bilo želje u igri Osijeka, ali je jasno da postoji blokada u glavama igrača koju je jako teško maknuti ovako usred sezone. Čak je na kraju kada se zbroje šanse Osijek i imalo sasvim dovoljno prilika s obzirom kakav je dojam bio dok se gledala utakmica, ali ih ponovno nije iskoristio. I ponovno mu je, po tko zna koji put prekid presudio. Kako je taj dio igre u napadu na zavidnoj razini, tako je u defanzivi jednako, ako ne i više problematičan. Osijeka je porazio Osječanin na protivničkoj klupi, i u sljedeća dva susreta na suprotnoj strani je trener ponikao na Dravi. Poraz je to koji jako boli, koji bi možda mogao i jako skupo stajati Bijelo plave u borbi za Europu, ali sada nije vrijeme za žalovanje. I Skender i momčad i svi ljubitelji Osijeka sada moraju puhati u isti rog jer na redu je utakmica sezone!

U utorak na Maksimiru Osijek igra polufinale Kupa protiv novog/starog prvaka koji je jučer osigurao svoju jubilarnu 20. titulu. Sigurno je Bjeličina momčad u euforiji što možda i nije tako loše za Osijek, ali ako se igra Bijelo plavih značajno ne digne teško će se do velikog rezultata na Maksimiru. Naravno, Osijek je momčad koja dobro igra derbije, utakmice u kojima protivnik napada. U tih 90 minuta stane čitava sezona, pobjeda automatski donosi pozitivne tonove sezoni, a poraz baca u depresiju, ali i u tom slučaju treba se vratiti samo tri sezone nazad i shvatiti da je Osijek napravio iskorak. Naravno, traži se i teži novom, traži se trofej, a on je u igri u utorak u utakmici sezone!

Podijeli
  •  
  •  
  •