Prvenstvo Balkana za seniore: Ivan Horvat srebrni, Lovro Nedeljković dva osobna rekorda

Proteklog se vikenda (19.-20. rujna 2020.) u Rumunjskoj (Cluj-Napoca) održalo Prvenstvo Balkana za seniore/ke. Atletski klub Slavonija-Žito Osijek imao je, u svojstvu članova reprezentacije, tri predstavnika.

Oglas

Ivan Horvat natjecao se u skoku s motkom. Iako izjednačen s pobjednikom po rezultatu (5,20m), ipak osvaja 2. mjesto zbog nešto većeg broja pokušaja. Titula bi nedvojbeno bila njegova da mu, na visini za pobjedu (5,30m), nije pukla motka, no sreća je da je Ivan prošao bez težih ozljeda.

Oglas

Dugoprugaš Lovro Nedeljković jedini je nastupio oba dana i u dvije discipline: prvi dan trči 5000m, gdje obara osobni rekord te rezultatom 15:03,00 zauzima 5. mjesto. Drugog dana trči 3000m sa zaprekama i također zauzima 5. mjesto, s novim osobnim rekordom i na toj disciplini: 9:05,67.

Oglas

Sara Aščićskakačica u vis, preskače visinu 1,75m, rezultat samo 1cm niži od njenog najboljeg rezultata sezone. Ukupni rezultati, kao i izjave sportaša (te snimka nesretnog skoka Ivana Horvata), dostupne su na linku: http://akslavonija-zito.hr/seniorsko-prvenstvo-balkana-horvat-srebrni-nedeljkovic-s-dva-osobna-ascic-korak-do-rezultata-sezone/

Foto Slavonija – Žito