Prva ŽNL VSŽ: Šestica Lovora, pobjeda Borca, remi u Trpinji

Odigrana se tri susreta kao uvod u 24.kolo Prve ŽNL VSŽ na kojima su dominirali domaćini i tek je gost iz Cerića malo osvjetlao obraz gostujućim sastavima odigravši bez pogodaka u Trpinji. Gostima je svaki bod od presudne važnosti, a posebno kada je zarađen na vrlo zahtjevnom terenu kod odličnog Sinđelića. Dvojbe u susretu Lovora i fenjeraša iz Županje 77 nije bilo previše, ali ipak je poveo domaćin no tada su na scenu stupili Damjanovići koji su zabili 5 od 6 za tenisku pobjedu u konačnici. Iznimno važne bodove je upisao Borac na Istrevu protiv jakog gosta iz Gradišta koji ovoga puta nije imao rješenja za motiviranijeg domaćina kojemu su ovi bodovi kupili puno mira u završnici natjecanja. Mijić, Hehedosh i Saidani su ga svojim pogocima kupili no još uvijek treba prikupiti ponešto bodova za ostanak u ligi.

Danas će na teren preostali članovi lige, a lider će imati putovanje u Komletince gdje bi pobjedom mogao objeručke zagrliti pehar no treba sačekati što će reći Mitnica u Nuštru, točnije s koliko će pogodaka obaviti ovo gostovanje. U Bogdanovcima bi gledatelji mogli profitirati pošto će na skupu biti priličan broj odličnih haklera, a u Vrbanji bi moglo prštati jer se u derbiju Cvelferije pod svaku cijenu traže spasonosni bodovi. Slično kao i u Bogdanovcima u Negoslavcima bi također gledatelji mogli uživati u meču prilično rasterećenom ikakvih ambicija i strahova.

Kolo Datum/vrijeme Mjesto Utakmica
24 04.05.2024 17:30 Trpinja NK Sinđelić – NK Mladost Cerić 0:0
24 05.05.2024 17:30 Bogdanovci NK Croatia Bogdanovci – NK Sloga Borovo -:-
24 05.05.2024 17:30 Vrbanja NK Vrbanja – NK Posavac -:-
04.05.2024 17:30 Drenovci NK Borac (D) – NK Slavonac Gradište 3:0
24 05.05.2024 17:30 Komletinci NK Slavonac Komletinci – NK Mladost Vođinci -:-
24 04.05.2024 17:30 Nijemci NK Lovor – NK Županja 77 6:1
24 05.05.2024 17:30 Negoslavci NK Negoslavci – HNK Fruškogorac -:-
24 05.05.2024 17:30 Nuštar NK Nosteria – HNK Mitnica -:-

 

NK Sinđelić – NK Mladost Cerić 0:0

Za nas utakmica jako teška. Ukupno 8 izostanaka, što zbog suspenzija, što zbog povreda i poslova, jedva smo se skupili. Zahvalio bih se i pohvalio našeg veterana Jovicu Vranješevića koji je pristao da bude 11. u polju i dao svoj doprinos u današnjoj utakmici. Također bih čestitao mojim igračima na požrtvovnosti i želji za dobrim rezultatom u takvim uslovima. Utakmica otvorena i iz toga mi kao po običaju zapucavamo tri prilike u prvom poluvremenu, a u drugom također još toliko i stativu koju smo pogodili s distance. Gosti isto promašuju i u prvom i drugom poluvremenu svoje šanse, tako da je do kraja ostao ovaj miroljubivi rezultat po meni i najrealniji. Zahvalio bih se ekipi iz Cerića koja je pristala da utakmicu odigramo u subotu, a ne u nedjelju kako je bilo po rasporedu. Želim im puno uspjeha do kraja u borbi za ostanak. Mi se kompletiramo za iduće kolo i idemo tražiti nove bodove. Za kraj poželio bih još Srećan Uskrs ljudima pravoslavne vjere – Slobodan Bačić Sinđelić.

NK Borac (D) – NK Slavonac Gradište 3:0 (Mijić Petar 20′, Hehedosh Robert 25′, Saidani Christopher 90′)

Pred domaćom publikom dočekali smo Slavonac iz Gradišta koji se nalazi na 3. mjestu. Ulazimo disciplinirano, odgovorno prema dogovoru iz svlačionice, te nakon Eurogola Mijića dolazimo do vodstva. Nakon taktičkog nadmudrivanja i gostujuće inicijative gostujući igrač radi prekršaj na 17m, te Robert postavlja na 2:0 koji je ujedno bio i rezultat poluvremena. Drugo poluvrijeme gosti su uzeli sredinu terene i uz par poluprilika nisu uspjeli postići gol, a točku na i postavlja Cris u 90. minuti. Gostima čestitke na fer i korektnoj borbi, te im želim sreću u nastavku prvenstva – Nikola Mandić Borac.

Zaslužena pobjeda domaćina. Mi počnemo u gostima igrati kada primimo olako dva pogotka. Prvi je eurogolom gdje ne uđemo u šut na 20 m. Drugi gol primamo tako što iznosimo loše loptu gubimo je i na 16 m pravimo faul . Nakon toga igramo i stvaramo šanse, ali ne uspijevamo zabiti. Pred kraj utakmice imamo šansu za gol, ali umjesto da damo gol, mi predamo loptu za kontru domaćinu da poveća vodstvo. Pravimo previše početničkih grešaka da ne bi bili kažnjeni. Ne mogu biti nezadovoljan pristupom i zalaganjem, ali fali nam ono što muški imaju među nogama da bi uzeli bodove sa gostovanja. Nadam se da ćemo kući i dalje osvajati bodove i nastaviti dobar niz da zadržimo vrh tablice. Sportski pozdrav – Mirko Godanj Slavonac.

NK Lovor – NK Županja 77 6:1 (Damjanović Franjo 15′, 25′, 37′, 45′, Damjanović Gabrijel 22′, Marić-Blekić Mateo 44′ / Arevalo Pardo Jhon Kley 12′)

Pobjeda ili šta već? Tužno zbog Čate koji daje sve od sebe, ali nažalost sam je. Paket od Damjanovića, za poluvrijeme 4 s potpisom Franje i Gaše – Dražen Dikonić Lovor.