PRVA ŽNL VPŽ: No Limit i dalje prvi sa 2 gola prednosti, Podgorje i Vukosavljevica sigurni

Završeno je 23. kolo Prve ŽNL VPŽ. Podgorje je bilo sigurno na domaćem terenu, kao i Josipovo. DOŠK je u derbiju osvojio 3 boda. Mladost i No Limit i dalje su na istom broju bodova. Sveti Đurađ je iskoristio igrača više.

PODGORJE – PLAVI(JP) 6:1

Podgorje je na domaćem terenu visokom pobjedom uzelo 3 boda. Prvo poluvrijeme završilo je rezultatom 3:0, a golove su postigli Luka Vukšić, Patrik Bukvić i Matia Horvat. U drugom poluvremenu Plavi su smanjili rezultat na 3:1 pogotkom Nikole Repinca u 47. minuti, ali je minutu kasnije Matia Horvat svojim drugim pogotkom povećao na 4:1. Luka Vukšić postigao je još dva pogotka u 56. i 66. minuti, kompletirajući svoj hat-trick i zaključujući rezultat. Plavi su od 65. minute igrali s deset igrača.

DINAMO(J) – DRAVA(TP) 3:0

Dinamo je bez većih problema osvojio 3 boda. Matheus Vinicius Ribeiro De Oliveira je postigao gol za vodstvo od 1:0 u 20. minuti, što je bilo i rezultat na poluvremenu. U drugom poluvremenu, Dinamo je zaključio pobjedu, prvo je Darko Kokška u 64. minuti povećao prednost na 2:0, dok je De Oliveira postigao svoj drugi pogodak. Dinamo je mirno priveo utakmicu kraju.

CROATIA(G) – DOŠK DOLCI 0:2

DOŠK je u Grabrovnici u derbiju osvojio 3 boda. U 41. minuti Marijan Velić postigao je gol za vodstvo od 0:1, a s tim se rezultatom otišlo na poluvrijeme. U 50. minuti, Tomislav Volenik je postigao drugi gol za DOŠK i osigurao sigurnu pobjedu.

MLADOST(V) – OMLADINAC(K) 6:3

Vukosavljevica, koja se žestoko bori za prvo mjesto, osvojila je 3 boda i sada je druga s 55 bodova, s zaostatkom od 2 gola za No Limitom. Mateo Nemčec već je u 6. i 11. minuti doveo Mladost u vodstvo od 2:0, ali to nije dugo trajalo jer je Noa Jerbić smanjio rezultat na 2:1 u 15. minuti. Stipo Djak zabija za 3:1 u 35. minuti, a Mateo Nemčec svojim trećim pogotkom u 45. minuti stavlja rezultat na 4:1 i odlazi se na odmor. U drugom poluvremenu, David Blatarić povećava vodstvo na 5:1 u 63. minuti, a Nemčec svojim četvrtim pogotkom u 75. minuti postiže 6. gol za Mladost. Golove za Omladinac u drugom poluvremenu postigli su Rafael Deskar i Vedran Grubić u 89. minuti.

NO LIMIT TVIN – MUNJA(R) 2:1

Derbi u Virovitici bio je izuzetno važan za No Limit kako bi zadržao prvo mjesto. Munja je već u 3. minuti preko Domagoja Štegera došla u vodstvo. Theo Filipović je u 12. minuti bio siguran iz kaznenog udarca i izjednačio rezultat. Benjamin Široki donosi pobjedu No Limitu u 43. minuti.

OREŠAC – SVETI ĐURAĐ 1:3

Vrlo zanimljiva i čvrsta utakmica odigrana je u Orešcu. Orešac je poveo u 27. minuti preko Damira Litrića iz kaznenog udarca, te je s rezultatom 1:0 otišlo na odmor. Drugo poluvrijeme bilo je puno zanimljivije. Prvo je Matej Nemet u 61. minuti dobio drugi žuti karton, odnosno crveni karton, i ostavio svoju ekipu na cjedilu. Sveti Đurađ je uspio to iskoristiti. Matej Vinak je s dva pogotka u 69. i 84. minuti preokrenuo rezultat, dok je Tin Szabo u 90. minuti zaključio rezultat.