Prva HNL se nastavlja, sve ostale prekidaju

Vijest još uvijek nije službeno potvrđena, ali bi se danas ili najkasnije sutra klupko trebalo rasplesti. Prema pisanju Glasa Istre Prva HNL bi se trebala nastaviti 30.svibnja što je lako ostvarivo, a uz treću opciju i početak 13.lipnja definitivno daje veliku nadu da će se naš najviši nogometni rang nastaviti i dovršiti. Danas je rok za odluku pa ćemo sigurno imati točnije informacije.

Oglas

Druga HNL prema očekivanjima i apelu svojih članova neće biti nastavljena pa ako je to tako iluzorno je očekivati da će se lige ispod nje igrati. Tezu podupire i službena objava trećeligaškog juga u kojoj je odlučeno da se Treća HNL jug i sve lige ispod kao i lige mlađih kategorija otkazuju.

Oglas

Oglas

Odluka je to Međužupanijsog odbora NS Split, a vijest o tome je iznijela FB stranica 3.HNL jug. Prema svemu sudeći vrlo brzo bi se trebala riješiti sva neizvjesnost oko sudbine amaterskog nogometa i ostaje za vidjeti kakva će biti odluka o prvacima i onima koji bi trebali napustiti lige.

Bit će zanimljivo pratiti hoće li se lige širiti i na koji način popunjavati ukoliko dođe do toga. Prema izjavama glavnog operativca HNS-a Marijana Kustića nitko ne bi trebao biti oštećen ispadanjem iz svoga ranga no sigurno će biti oštećenih jer jednostavno nema dobre odluke za sve – treba donijeti onu koja najmanje šteti nogometu.

Foto FB Treća HNL jug, Marijana Vojnić