Prva europska pobjeda osječke Murse u povijesti!

Nakon početka ligaških utakmica, za Mursu je na red došla i prva utakmica europskih natjecanja. Na početku CEV Cupa gostovali su u makedonskoj Strumici, a nakon 131 minute odlične odbojke svladali su odlične domaćine 2:3 (22:25, 25:23, 12:25, 25:22, 16:18).

Oglas

Odlično su krenuli Mursaši u Makedoniji te su pokazali ozbiljne nakane. Napad je prolazio što se moralo proći, obrana je odigrala svoje te je prva dionica utakmice otišla na stranu Osječana. U drugom setu ipak se bude domaćini te u tijesnoj završnici uzimaju drugu dionicu igre u svoju korist. Treći set je potpuno pripao Mursi, ponajviše zbog odličnog Vilorie koji je servisom terorizirao Strumicu. Četvrti set je bio preslika prva dva, a nakon velike borbe Mursaši su ipak morali kapitulirati tu dionicu igre. Peti set je bio rulet kao i uvijek, igralo se poen za poen, obje momčadi su davale sve od sebe, a ta dionica je ipak pripala Mursašima.

Oglas

Danilo Vuković je bio najbolji Mursaš sa 28 poena. Uzvrat se igra sljedećeg tjedna u Gradskom Vrtu, a pobjednik ovog susreta će igrati protiv Čeških Budejovica.