Prošarana svlačionica Osijeka pred derbi s Dinamom

Uz poteškoće uvjetovane pozitivnim nalazima skupine Osjekovih nogometnih profesionalaca na koronavirus, stručnom stožeru Bijelo-plavih određene probleme stvaraju i ozljede pojedinih igrača. Izvjesno je, primjerice, da u današnjem derbiju s Dinamom Nenad Bjelica na raspolaganju neće imati Vedrana Jugovića. On je posljednji puta nastupio u domaćem ogledu s Lokomotivom kada je morao biti zamijenjen dvadesetak minuta prije kraja susreta. Potom su uslijedile liječničke pretrage, da bi se potvrdila dijagnoza koja se odnosi na trbušni zid i bolove u predjelu pubične kosti. Jugović će obaviti i dodatne preglede kako bi se ubrzao proces njegova oporavka i povratka treninzima. No, izvjesno je da to neće biti idućih dana…

Oglas

Grezda se oporavlja prema planu

Oglas

Već duže vrijeme izvan stroja je Eros Grezda koji ima zahtijevan proces rehabilitacije nakon što je početkom listopada operirao stopalo u Specijalnoj bolnici Dr. Nemec u Matuljima. Njegovo je trenutno stanje zadovoljavajuće nakon što se riješio štaka, a i kontrolni je pregled pokazao da oporavak ide prema planu. Ipak, imajući u vidu spoznaju da je u relativno kratkom vremenu dvaput morao biti podvrgnut operativnom zahvatu, Grezda mora biti prilično oprezan i strpljiv kada je riječ o povratku trenažnim aktivnostima. Jasno je da će propustiti i sve ostale utakmice u nastavku polusezone, a svi se, kao i on, nadamo da će na početak zimskih priprema u siječnju doći spreman i neupitno željan novih izazova na terenu.

Oglas

Ponovimo da se i u NK Osijek probio novi val korone, pa je posljednjim testiranjem utvrđeno kako je pozitivno pet igrača. Dakako da se postupilo u skladu s propisanim epidemiološkim mjerama i svi su oni odmah po dobivenim nalazima poslani u samoizolaciju. Podrazumijeva se da nitko od njih neće konkurirati za današnji derbi s Dinamom, kao ni za utakmice koje su na rasporedu idućega tjedna kada Osijek gostuje prvo u Puli, a potom i u Rijeci.

Izvor nkosijek