/PROMO: Vincelovo u Kutjevu na jedinstvenom Trgu graševine NIGDJE U SVIJETU SE NE OREZUJU TRSOVI NA GLAVNOM GRADSKOM TRGU
plakat vincelovo

PROMO: Vincelovo u Kutjevu na jedinstvenom Trgu graševine NIGDJE U SVIJETU SE NE OREZUJU TRSOVI NA GLAVNOM GRADSKOM TRGU

Kao i svake godine u Kutjevu se tradicionalno održava jedna od značajnijih kutjevačkih vinskih manifestacija – Vincelovo u Kutjevu 2020. Posebnost ovog događaja je urbana rezidba trsova koja se odvija na samom gradskom trgu grada Kutjeva gdje je zasađeno simbolično nekoliko trsova koji se simbolično orezuju u nadi što boljeg uroda čitavog kutjevačkog vinogorja.

Jedinstven u svijetu Trg graševine je domaćin brojnim gostima i uzvanicima koji svjedoče ovom neuobičajenom događaju nakon čega se mogu nastaviti družiti uz dobru vinsku kapljicu, tamburaše i neizostavan ražanj sa slaninom i kobasicama kojega si gosti mogu sami pripremiti i degustirati, a toplina i dobrodošlica domaćina na čelu s gradonačelnikom Josipom Budimirom nešto je što izdvaja ovaj mali slavonski gradić s velikim srcem.

Uz sve to posjetitelji će imati prigodu kupiti i suvenire brojnih zainteresiranih izlagača te kušati i kuhano vino, čaj, kobasice i palačinke, a za najmlađe je još uvijek u pogonu klizalište koje se pokazalo kao pun pogodak pa je tijekom čitavog adventa bilo omiljeno okupljalište mladih Kutjevčana koji su po prvi puta mogli okusiti čari ovog zimskog sporta i zabave.

Podijeli
  •  
  •  
  •  

Autor:

Petar Čuljak
Petar Čuljak je idejni začetnik Sportala. Bivši prvoligaški nogometaš, dugogodišnji prvotimac pleterničke Slavije, tajnik kluba, trener u Školi nogometa. Trenutno trener NK Kutjevo, člana 3. HNL Istok. Na Sportalu Petar piše o nogometu, rukometu i ostalim sportovima.