/PROMO: Kutjevačko Martinje tradicionalno privlači brojne goste KRŠTENJE MOŠTA I PRELAZAK U MLADO VINO
plakat martinje plakat

PROMO: Kutjevačko Martinje tradicionalno privlači brojne goste KRŠTENJE MOŠTA I PRELAZAK U MLADO VINO

Već tradicionalno u prijestolnici graševine i vinskoj Meki u vikendu koji je pred nama krstit će se prema običaju ovogodišnji mošt koji tim obredom prelazi u mlado vino.

Glavni meštar Vlado Bauer predvodit će centralni događaj kutjevačkog Martinja koje je započelo već u petak izložbom fotografija i predavanjem Via Dinarica.

Subota je rezervirana za Fišijadu koja će se održati na prostoru CB Kutjevo nakon čega će grupa Fortuna zabavljati sve prisutne.

Nedjelja počinje planinraskim tonom i doručkom kojemu će prisustvovati oko 130 planinarskih društava. U 14 sati kreće povorka, a u 15 je sati obred krštenja.

Velik broj izlagača ponudit će svoje proizvode, vinari će otvoriti svoje podrume, a uz bogatu eno gastro ponudu Posegana i Bisernica zabavljat će sve prisutne goste.

Podijeli
  •  
  •  
  •  

Autor:

Petar Čuljak
Petar Čuljak je idejni začetnik Sportala. Bivši prvoligaški nogometaš, dugogodišnji prvotimac pleterničke Slavije, tajnik kluba, trener u Školi nogometa. Trenutno trener NK Kutjevo, člana 3. HNL Istok. Na Sportalu Petar piše o nogometu, rukometu i ostalim sportovima.