PROMO: Izuzetna priznanja za premium vina vinarije KUTJEVO na Mundus Vini Spring Tasting 2022. ocjenjivanju

Nagrade na prestižnim vinskim ocjenjivanjima predstavljaju najbolje mjerilo kvalitete, a vina vinarije KUTJEVO su u tom pogledu više nego uspješna. Posljednje tri godine donijele su im do sada nezapamćeni broj medalja, a nova priznanja stižu iz Njemačke, s prvog ovogodišnjeg međunarodno značajnog ocjenjivanja vina.

Oglas

U iznimno jakoj konkurenciji konkurenciji na 30. međunarodnoj dodjeli vinskih nagrada, MUNDUS VINI SPRING TASTING 2022. u njemačkom Neustadtu, premium vina te graševine vinarije KUTJEVO, ostvarila su izvrstan rezultat. Iskusni ocjenjivači i kušači, među kojima su enolozi, vinski analitičari, trgovci vinom, sommelieri, restorateri i vinski novinari, nagradili su sljedeća vina:

Oglas

MAXIMO ORO berbe 2019. – zlatna medalja

Oglas

MAXIMO NERO berbe 2017. – zlatna medalja

PINOT CRNI DE GOTHO 2019. – zlatna medalja

VRHUNSKA GRAŠEVINA berbe 2021. – srebrna medalja

GRAŠEVINA KUTJEVO berbe 2021. – srebrna medalja

“Nagrađena vina, osobito linije Maximo i de Gotho, su svojevrsni brendovi unutar brenda, tržišno prepoznatljivi i cijenjeni, stoga nas posebno veseli zlato za Maximo Oro berbe 2019., kupažu sorti graševina i chardonnay te zlato za crvena vina Pinot crni de Gotho berbe 2019. i Maximo Nero berbe 2017., kupažu sorti cabernet sauvignon, merlot i cabernet franc. Ostvarili smo prošlogodišnje želje te dobili potvrdu kako su trud i znanje usmjereni prema podizanju kvalitete i prepoznatljivosti crvenih vina koja dolaze iz našeg podruma međunarodno prepoznati. Iznimno smo ponosni što su članove žirija jednako oduševila i bijela i crvena vina. Naše graševine, Vrhunska Graševina berbe 2021. te Graševina Kutjevo berbe 2021. također su osvojile značajnu srebrnu medalju, i uvijek su pri samom vrhu najbolje ocjenjenih svjetskih vina“, poručuju iz vinarije KUTJEVO.

Natjecanje Mundus Vini osnovano je od strane Meininger Verlag, a smatra se jednim od prestižnijih međunarodnih natjecanja vina na području Njemačke. Cilj natjecanja je promovirati kvalitetu te potaknuti samu prodaju vina. Natjecanje se održava dva puta godišnje, a ocjenjivanje se odvija u skladu s međunarodnih smjernicama utvrđenim od strane International Organisation of Vine and Wine (OIV).

Još jedan veliki uspjeh vinarije KUTJEVO na međunarodnoj vinskoj sceni pokazuje kontinuitet kvalitete proizvodnje vrhunskih i premium linija vina koju potvrđuje osvajanjem medalja na vodećim svjetskim ocjenjivanjima, promovirajući kutjevačko vinogorje kao izvor bogate tradicije vinogradarstva i podrumarstva.

Više informacija o nagrađivanim vinima, možete pronaći na web stranici vinarije KUTJEVO.