/PROMO: “AMARIS CHOCOLATE” Steve Nagyja i Dijane Pijuko PRIRODNA ČOKOLADA IZ MALE PAKRAČKE TVORNICE
čokolada pakrac pl

PROMO: “AMARIS CHOCOLATE” Steve Nagyja i Dijane Pijuko PRIRODNA ČOKOLADA IZ MALE PAKRAČKE TVORNICE

Fantastična ideja o proizvodnji čokolade zaživjela je u Pakracu, a glavni su krivci Stevo Nagy i Dijana Pijuko. Za sada u čarima čokoladnih okusa mogu uživati samo prijatelji i obitelj, a dvoje ljubitelja čokolade poželjeli su svoju omiljenu slasticu raditi sami i to na zdrav i prirodan način.

Za početak su sami bili konzumenti no ubrzo su postali glavni izvor zaslade na svojim avanturama s planinarskim društvom Psunj čiji su aktivni članovi.

„Jednostavno sam htio probati sam napraviti pravu čokoladu pa sam kod kuće smiksao kakaov prah i obični maslac, onako iz znatiželje, no to naravno nije bila prava kombinacija, ali od tog prvog neuspjeha su krenula ta naša čokoladna „nakuhavanja“. Surfajući po internetu i istraživajući kako se zapravo radi prava čokolada, jesenas smo uspjeli napraviti svoju prvu čokoladu miješajući kakakov prah i kakakov maslac, a da ju zasladimo koristili smo med našeg pakračkog pčelara“, rekao nam je Stevo za Pakrački list.

Nakon što su ovladali tehnikom izrade počeli su se igrati s kombinacijama orašastog voća iz bio trgovina. Da su na pravom tragu potvrdio je ovlašteni zagrebački laboratorij koji je dao izvrsne ocjene za sve sastojke čokolade.

Stevo i Dijana su se odlučili na proizvodnju Bean to bar čokolade što znači da se ona ne proizvodi industrijski već isključivo od prirodnih sastojaka – od sirovog zrna kakaa. Proces je dugotrajan i mukotrpan no konačna nagrada je neprocjenjiva. Nekoliko čokolada takove vrste je već ugledalo svjetlo dana no potraga za najboljim i najkvalitetnijim zrnom i kombinacijama prirodnih sastojaka još uvijek traje.

Ime svoga branda koji će, ne sumnjamo u budućnosti biti vrlo prepoznatljiv i poznat, dali su također kombinacijom, ovoga puta raznih svjetskih jezika – Amaris chocolate (gorak i božanstven).

„Želja nam je otvoriti obrt, ali se ne žurimo, nego želimo krajnji proizvod dovesti do one mjere kada možemo biti zadovoljni napravljenim i to ponuditi kupcima. To prati i financijska sredstva koja treba namaknuti jer bismo trebali urediti i mjesto gdje bismo čokoladu izrađivali po zakonskim i higijenskim mjerilima koje traži serijska proizvodnja. Planova imamo i tom smjeru gledamo. Nama je misao vodilja ponuditi zdravu čokoladu i od toga ne odustajemo“ – ističe Dijana.

Riječi u ovom slučaju nisu niti blizu dovoljne dočarati ono što možete isprobati nepcem, a ljubitelji čokolade ne bi trebali gubiti vrijeme pa ako ste u prolasku kroz Pakrac potražite ovo dvoje čokoholika i sami isprobajte čaroliju okusa prve pakračke Bean to bar čokolade.

Foto Pakrački list

Podijeli
  •  
  •  
  •  

Autor:

Petar Čuljak
Petar Čuljak je idejni začetnik Sportala. Bivši prvoligaški nogometaš, dugogodišnji prvotimac pleterničke Slavije, tajnik kluba, trener u Školi nogometa. Trenutno trener NK Kutjevo, člana 3. HNL Istok. Na Sportalu Petar piše o nogometu, rukometu i ostalim sportovima.