Promjena na klupi Kutjeva, novi trener je Krešo Posedi

Sezona nije pošteno ni krenula, a već imamo prvo promjenu na trenerskoj klupi u 3. HNL Istok. Kasno sinoć stigla je vijest da Petar Čuljak više nije trener momčadi Kutjeva, a na njegovu poziciju dolazi dosadašnji pomoćni trener Krešo Posedi.

Nakon što je s Kutjevom bio pravo osvježenje u MŽNL Slavonije i Baranje gdje su osvojili naslov viceprvaka iza Graničara, zatim i najugodnije iznenađenje prošle sezone 3. HNL gdje su dugo držali čelnu poziciju, a u trenutku prekida sezone bili na 4. mjestu kao najbolji klub Požeško slavonske županije, Petar Čuljak je završio svoj put na klupi Zelenih.

Dogodilo se tako da su Čuljku presudila dva poraza protiv njegovog matičnog kluba, Slavije, najprije u četvrtfinalu Kupa, a zatim i u prvenstvenoj premijeri.

Krešo Posedi mladi je stručnjak koji je čitavo vrijeme uz Čuljka na klupi pa mu sasvim sigurno neće trebati puno vremena da posloži stvari na svoj način. Posljednjih godina puno je ulagao u svoju edukaciju, bio i na međunarodnim seminarima tako da su Zeleni ponovno u pravim rukama, a prvi test u ulozi glavnog trenera Posedi će imati u nedjelju kada Kutjevo gostuje u Županji s obzirom da je dvoboj drugog kola u kojem je u goste trebala stići Marsonia odgođen.

Nakon pet godina provedenih u Kutjevu kao igrač ili trener dolazi i do zasićenja pa je ovo sigurno najbolja odluka. Već otprije kolega Posedi puno aktivnije sudjeluje u radu tako da je ovo vrlo logičan izbor i nekakva moja želja da domaći dečko dobije priliku. Ja definitivno ostajem u klubu što je i želja uprave, a u kojoj ulozi vidjet ćemo jer definitivno je ova priča dobila veliku dozu ozbiljnosti pa je i posla puno, a ljudi u klubu i oko kluba uvijek treba. Već smo nakon same utakmice u Pleternici načeli ovu temu jer sam svjestan da je lakše da se maknem ja nego 15 igrača pa je i konačna odluka očekivana i prema mom mišljenju najbolja moguća. Moja misija i vizija je bila da se klub osovi na noge i vrati na nogometnu kartu regije u čemu smo itekako uspjeli pa napuštam klupu čista srca i savjesti. Prostora za napredak i boljitak kluba ima još dosta tako da se treba posvetiti drugim funkcijama i detaljima za što sam i dalje na raspolaganju nogometnom klubu Kutjevo, a u kojoj ulozi i kolikoj mjeri vidjet ćemo uskoro. Ono što je sigurno je da moj posao u Kutjevu nije dovršen – rekao je za Sportalo bivši trener Petar Čuljak.