Proljeće u elitnom županijskom rangu VSŽ u znaku Mitnice

Malo koji klub se može pohvaliti boljom formom, od one koju su u proljetnom dijelu prvenstva pokazali nogometaši Mitnice – u 15 kola postigli su 12 pobjeda uz samo 3 neodlučena rezultata, što znači da su osvojili 39 od mogućih 45 bodova, dovoljno za četvrtu poziciju na ljestvici 1. ŽNL VS. Ostvareni rezultati na tragu su najava za vrijeme zimskih priprema, a čelni čovjek struke ovog „vukovarskog čuda“ Vedran Domazet nije krio zadovoljstvo bodovnim saldom nakon kraja sezone.

Proljetni dio sezone je za vas kao iz snova – bez ijednog poraza, uz samo tri neodlučena ishoda. Kako si zadovoljan igrom i rezultatima?

Oglas

„Zaista smo imali odlične rezultate ovog proljeća, ostaje samo žal za manjim brojem bodova u jesenskom dijelu prvenstva, jer bi se sada borili za sam vrh i titulu prvaka. Dečki su pokazali karakter, vrhunski smo ih pripremili, a to je sve rezultiralo našom formom i postignutim rezultatima. Od početka priprema 23. siječnja smo imali gotovo 100 aktivnosti (treninga i utakmica), a dečki su do zadnjega slijedili moje upute i njima pripada najveća zasluga za ovaj rezultat. Zadnji poraz smo doživjeli u prvom pripremnom susretu protiv Jarmine i nakon toga je uslijedio ovaj niz. Želim zahvaliti upravi koja mi je omogućila pojačanja koja sam želio. Pojačanja su bila ciljana, jer smo htjeli da se novi igrači uklope u pozitivnu atmosferu u klubu i postanu dio naše nogometne obitelji. Navijači su nas bodrili u dobrim i lošim trenucima, zato mi je posebno drago da smo na ovaj način završili sezonu.“

Oglas

U našem zadnjem razgovoru kapetan je izjavio kako očekuje dvostruko više bodova u odnosu na jesenski dio prvenstva. Mnogi su njegovu izjavu dočekali sa nevjericom, ali ste planirano uspjeli i „prebaciti“.

Oglas

„Da, kapetanova izjava je bila „iz srca“, ali i on je osjetio pozitivnu atmosferu koja se širila za vrijeme priprema. Uz pojačanja koja smo doveli, promijenili smo i sustav igre, a to je sve rezultiralo našom dominacijom. Većinu ekipa smo „slomili“ odličnom spremom, a najbolji smo bili protiv momčadi iz vrha pa smo tako u posljednja dva kola pobijedili prvake iz Cerića, kao i vrlo jaku ekipu Slavonije, koja je na koncu zauzela drugo mjesto.“

Vjerujem da postoji zanimanje za produžetak suradnje, jer mnogi već sada navode kako ste prvi favorit za naslov prvaka dogodine.

„Mitnica mi je pružila priliku da iskažem svoj trenerski potencijal i smatram kako sam opravdao njihovo povjerenje. Uzevši u obzir naše rezultate, nije čudno kako su mi se već javili određeni klubovi, ali moja je želja nastaviti ovu priču. Dečki i ja smo našli zajednički jezik, ostvarili smo dobre rezultate, a na upravi je da ocijeni je li to dovoljno za nastavak naše suradnje.“

Sigurno je red onih kojima valja zahvaliti nakon ove polusezone dug, ali navijači su se zaista iskazali bodreći vas kod kuće, ali i u gostima.

„Da, navijači su zaista bili fenomenalni cijele sezone. Fascinantno je to kako nas bodre, bez obzira na rezultat. Kako se kaže, u dobru i zlu su bili uz nas. Ipak, moram istaknuti igrače koji su se najviše iskazali. Poznat sam kao trener koji puno traži od ekipe, ali dečki su slijedili moje ideje bez prigovora. Posebno sam fasciniram starijim dečkima, koji imaju posao, obitelj, rade na zemlji, ali ipak su našli načina da budu redovni na treninzima. Onda i mlađi slijede njihov primjer pa je meni puno lakše raditi i održavati disciplinu. Ekipa je odličan miks mladih i starih, a o kvaliteti ne treba puno niti pričati. Imali smo mogućnosti rotirati ekipu pa vjerujem da nema nezadovoljnih minutažom. Za kraj želim zahvaliti Mariju Jakoboviću i Zoranu Maltešiću na odličnoj suradnji.“

Nakon razgovora s trenerom Domazetom i 6:2 pobjede u polufinalu Kupa NS Vukovar protiv ekipe Hajduka iz Bapske, uprava kluba i glavni strateg su dogovorili suradnju za iduću godinu, što jasno govori o ambicijama „crno-plavih“ u narednoj sezoni.

Tekst/Foto Siniša Đurić