Projekt “Zajedno u športu” uspješno priveden kraju

Požeški športski savez, kao nostielj projekta, potpisao je 27. rujna 2018. godine Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u iznosu od 809.418,60 kuna za projekt „Zajedno u športu“ koji je proveden u suradnji s partnerima Grad Požega i Športski klub Croatia.  Projekt „Zajedno u šport“ sufinancirala je Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.-2020., a vrijeme provedbe je 18 mjeseci.

Oglas

Oglas

Kroz projekt se nastojalo poboljšati pristup i sudjelovanje u športskim sadržajima za osobe s invaliditetom i djecu s teškoćama u razvoju s ciljem povećanja socijalne uključensti.

Oglas

Uz aktinosti projekta:

-unapređenje športskih sadržaja, integracija osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju i jačanje kapaciteta trenera, športskih instruktora i voditelja,

-osiguranje pristupačnosti i nabava opreme za proširenje športskih i rekreativnih aktivnosti za osobe s invaliditetom i djecu s teškoćama u razvoju ,

-promidžba i vidljivost,

 -upravljanje projektom i administracija,

nastojalo se pružiti svima jednaku mogućnost sudjelovanja u svim športskim aktivnostima.

Prijenosni govorni pikado, boće, kugle za kuglanje, čunjevi, staza za trčanje, trenažer, bazensko dizalo koje je postavljeno na Gradskim bazenima Požega, samo je dio  opreme koja je nabavljena u ukupnoj vrijednosti od 176.400,00kn, a u svrhu kako bi osobama s invaliditetom i djeci s poteškoćama u razvoju kroz projekt pomogli u bavljenju športom.

Uz voditelja projekta, dodatno su zaposlene dvije osobe kao športski trener/voditelj koji su radili s korisnicima na aktivnostima tjelovježbe, boćanja, kuglanja, pikada, a u ljetnim mjesecima i na aktivnostima plivanja. Za športske trenere održane su edukacije kako bi osobama s invaliditetom omogućili što bolji pristup i pružili podršku u  bavljenju športom.

Posebno zanimljiva bila su četiri održana natjecanja/druženja u boćanju, pikadu i kuglanju gdje su se okupili svi sudionici projekta i s  veseljem sudjelovali. Suradnja s svim sudionicima u projektu  od posebnog je značaja i njihov odaziv  bio je izuzetno bitan za razvoj projekta. Iako je projekt završen ostalo je pozitivno iskustvo kojim su se stekli nova poznanstva, znanja i vještine.

Sadržaj ovog materijala isključivo je odgovornost Požeškog športskog saveza